Alles onder controle met Gira Control Client

Alles te overzien met Gira bedieningspanelen voor gebouwbesturing.

Energetisch bouwen en saneren is zonder intelligente gebouwbesturing nauwelijks nog denkbaar. Tegenwoordig kunnen talrijke functies probleemloos worden gerealiseerd en kunnen ook complexe taken doeltreffend worden opgelost.

Belangrijk is dat de gebouwentechniek eenvoudig kan worden overzien en bediend. Hiervoor biedt Gira 2 nieuwe bedieningspanelen voor wandmontage:

  • Gira Control 9 Client;
  • Gira Control 19 Client.
Touchpanel

 
De aanduidingen 9 en 19 staan voor de beelddiagonaal in inch, overeenkomend met resp. 23 cm en 47 cm. Beide apparaten kunnen gekoppeld worden aan of de Gira HomeServer 3 of de Gira FacilityServer.

Beide touchscreens bieden de gebruiker overzicht over de complete gebouwbesturing – én controle, want het gebouw laat zich intuïtief met slechts één vinger bedienen. De Gira Interface geeft de afzonderlijke functies overzichtelijk weer en zorgt zo voor een goed overzicht en gemakkelijke toegang.

 
Met een zachte aanraking van het TFT-touchdisplay kunnen processen worden uitgevoerd als het schakelen of dimmen van verlichting, het aansturen van jaloezieën en rolluiken, het opslaan en opvragen van lichtscènes en het luisteren naar muziek. De menubesturing is gemakkelijk te begrijpen en biedt op beide apparaten snel toegang tot elke gewenste functie.

Duidelijk leesbaar

Alle functies zijn binnen slechts 2 menuniveaus bereikbaar. Detailinformatie en specifieke bedieningselementen worden in pop-up vensters weergegeven. De display kan vanuit alle richtingen goed worden afgelezen. LED-achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het display ook onder ongunstige lichtomstandigheden goed zicht- en afleesbaar blijft.

Gira Control 19 Client

De Gira Control 19 Client is niet alleen groter, maar op bepaalde gebieden ook krachtiger dan zijn ‘kleine’ broertje: 

  • geeft alarmmeldingen en tijdsverloopdiagrammen weer (bijv. van het energieverbruik);
    vraagt e-mails op en gebruikt/integreert internettoepassingen; 
  • beide clients kunnen in de wand gemonteerd worden en passen visueel bij de schakelaarseries Gira Esprit glas en Gira Esprit glas C; 
  • beide clients zijn ook als huisstation voor audiovisuele deurcommunicatie bruikbaar.
Huisstation

De nieuwe touchpanels kunnen de gangbare Gira huisstations aanvullen of deze zelfs vervangen. Voorwaarde daarvoor is installatie van een Gira DCS-IP-gateway, die de signalen van de DCS-bus omzet in IP-netwerkprotocollen.

Oproepsysteem

Via het IP-netwerkprotocol kan de Gira Control 9 Client tevens worden gekoppeld aan het nieuwe Gira Oproepsysteem 834 Plus.
Hierin kan de Client gebruikt worden als dienstruimteterminal, dus als centrale besturings- en bedieningseenheid voor de dienstruimte van een artsenpraktijk of kliniek.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie