Raychem biedt energiezuinige veiligheid voor opritten en toegangswegen

Nu alvast vooruit denken bij aanleg van opritten en toegangswegen.

Het Raychem vorstbeveiligingssysteem voor toegangswegen en opritten van Pentair Thermal Management bestaat uit een besturingseenheid en elektrische verwarmingskabels.

Deze kabels worden ingebed in de betonlaag of in een zandlaag en ingeschakeld door de stuureenheid wanneer de weersomstandigheden het vereisen.

Op die manier behoedt het vorstbeschermingssysteem voetgangers en voertuigen voor ongevallen en slippartijen door sneeuw of ijs. De betrouwbaarheid en doeltreffendheid van het systeem worden vooral gewaardeerd in de meest ‘kritische omgevingen’ als opritten en toegangswegen van ziekenhuizen, helicopterplatformen, brandweerkazernes en politiekantoren.

Verwarmingsmat

Voor kleinere oppervlakken zoals stoepen rond winkels en ziekenhuizen, heeft Raychem een voor geconfectioneerde verwarmingsmat die eenvoudig kan uitgerold worden over het te verwarmen oppervlak voor het aanbrengen van de cementlaag. De EM2-CM hellingbaan verwarmingsmat is de snelste en makkelijkste installatieoplossing!

 
Pentair Thermal Management, wereldleider in oplossingen voor vorstbeveiliging en verwarming, biedt dé standaard voor het sneeuwvrij houden van opritten en toegangswegen: het VIA-DU-20 besturingssysteem. Verder zijn er standaard schakelkasten waarin alle elektronica zit zodat er alleen maar aan het aansluiten van de kabels gedacht hoeft te worden.

Weersituatie

Dankzij een unieke combinatie van temperatuur- en vochtmeting analyseert deze besturingseenheid haarfijn elke weersituatie en schakelt enkel op het gepaste ogenblik de elektrische verwarmingskabels aan.

 
Zo kan de VIA-DU-20 een energiebesparing opleveren tot 80%. Sneeuw, ijs en ijzel krijgen geen kans meer op laadkades, parkeerplaatsen en meer kritische omgevingen, zoals inritten van ziekenhuizen en particuliere woningen.

 
www.pentairthermal.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie