IJhal Amsterdam CS aangekleed met fraaie terrazzo-elementen Tomaello

Op het juiste spoor met Tomaello B.V.!

Op het Centraal Station in Amsterdam is tot begin juni nog koortsachtig gewerkt om de eerste fase van de IJhal op te kunnen leveren. Het maakt deel uit van de vernieuwing van het station en het Stationseiland.

Dit gedeelte van het complex aan de zijde van het IJ is een belangrijk overstappunt met horeca, service- en leisurevoorzieningen. De nieuwe IJhal verbindt het station met de rivier.

Terrazzobanken en informatiekubussen

De hal is aangekleed met fraai afgewerkte inrichtingselementen van terrazzo. Er staan 5 imposante terrazzobanken, 7 robuuste multifunctionele informatiekubussen en een Photo-Me unit. Tomaello heeft ook de stalen frames voor de terrazzo-units gemaakt en volledig zorg gedragen voor de montage van alle prefab terrazzo. Het masterplan voor dit project van ProRail is gemaakt door Benthem en Crouwel Architekten en Merckx + Girod. De IJhal is ontworpen door Wiel Arets Architects en de aannemer is Kondor Wessels Amsterdam.

Tevreden

Joris van den Hoogen van Wiel Arets Architects heeft reeds meerdere projecten met Tomaello gedaan. “Het geheel ziet er hartstikke goed uit, het meubilair past goed bij de vloer en de samenstelling van de kleuren is precies zo als ik het wilde. De grote terrazzobanken zijn prachtig en staan majestueus in de hal”.

 
Ook aannemer Kondor Wessels Amsterdam was tevreden. Projectleider Roel van Heumen: “Ik maak complimenten over de wijze waarop de mannen het werk hebben uitgevoerd. Geen gezeur, netjes hun werk gedaan, goed overleggen, goed informeren en op tijd klaar. Ik wou dat er meer partijen waren die zo de werkzaamheden uitvoerden...”

Tomaello

Tomaello staat al meer dan 90 jaar garant voor de aller beste kwaliteit op het gebied van producten voor de openbare ruimte.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie