Argent Alu introduceert nieuw minimalistisch en onzichtbaar scharnier voor pivoterende deuren

Nieuwe argenta® pivotica® PRO: onzichtbaar scharnier voor pivoterende binnendeuren tot 100 kg.

Dit scharnier in geborstelde inox afwerking heeft diverse unieke eigenschappen: het wordt volledig in de deur geïntegreerd, is uitgerust met een actieve sluiting, en er is geen zichtbare deursluiter.

Dit pivotscharnier voor linkse en rechtse deuren, ook kamerhoog, biedt deurfabrikanten en architecten dan ook heel wat mogelijkheden voor de esthetische integratie van binnendeuren in het interieur.

Creatief

Dankzij de argenta® pivotica® PRO kan men creatief omgaan met ruimtelijke volumes en wanden. De compacte afmetingen zorgen niet alleen voor een eenvoudige montage in de deur, maar maken dit scharnier ook ideaal voor pivoterende kamerhoge deuren. In tegenstelling tot andere pivotscharnieren kan men bij de argenta® pivotica® PRO het scharnierpunt van de deur vrij kiezen, waardoor bijvoorbeeld een brede deur in het midden kan roteren.

 
De deur kan in beide richtingen tot 150° geopend worden en heeft een vasthoudstand op 90°. Dankzij de actieve sluitdemping met 2 snelheden komt de deur, links of rechts, bij het sluiten steeds perfect tot het nulpunt, waardoor de deur volledig in lijn ligt met de wand.

Brandwerend

De roestbestendige argenta® pivotica® PRO in geborstelde inox afwerking voldoet aan de EN1154 voor deursluiters en is geschikt voor deuren met een dikte van minimum 40 mm, een maximale hoogte van 3 m en breedte van 1 m en een gewicht tot 100 kg.

 
Doordat het pivotsysteem in de deur gemonteerd wordt, is het geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en is het ook de ideale oplossing voor toepassingen met vloerverwarming.

 
De argenta® pivotica® PRO is ook beschikbaar in een brandwerende versie tot 30 min. met speciale interdenskit.

 
info@argentalu.com
www.argentalu.com

« Nieuws overzicht