Veilig wonen en werken met 2resist® 60 ceiling system

FAAY 2resist® 60 ceiling system maakt brandveilig ontwerpen en bouwen een stuk eenvoudiger.

Elke ontwerper, bouwer en opdrachtgever ziet het belang in van brandveiligheid. Met het FAAY 2resist® 60 ceiling system worden brandveilig ontwerpen en bouwen een stuk eenvoudiger.

Dit uitgekiende plafondsysteem biedt namelijk, met 60 minuten brandwerendheid, een betrouwbare bescherming bij brand.
Het 2resist® ceiling system bevat innovatieve plafondpanelen die autonoom - exclusief de bovenliggende constructie - garant staan voor een hoge brandwerendheid van 60 minuten; een uitkomst die tijdens een test bij Efectis ruimschoots werd overtroffen.

Brandwerende randprofilering

Het systeem bestaat uit slechts 2 componenten: brandwerende Promat panelen en Faay bevestigingsprofielen. De panelen bevatten een brandwerende randprofilering, aangebracht door een hypermoderne CNC frees in de Faay fabriek.
De panelen worden bevestigd in een verdekte, vrijdragende ophangconstructie met een grote overspanningscapaciteit (ophangpunten op elke 3 m.). Voor de speciale brandwerende profilering aan de plafondpanelen heeft Faay een hypermoderne CNC-frees laten installeren.

Blijvend brandwerend

De plafondpanelen zijn uitneembaar en herplaatsbaar, bijvoorbeeld voor onderhoud in het plenum. Maar ook voor renovatie of transformatie van uw pand. Na correcte herplaatsing van de 2resist® 60 elementen is de hoge brandwerendheid van het systeem weer gegarandeerd.
De utiliteitsbouw, de retailsector, het onderwijs en ook de woningbouw kunnen dan ook zeker profiteren van de zekerheid en veiligheid die het FAAY 2resist® 60 ceiling system biedt!

Samenwerking met Promat

Faay Vianen is van oudsher een bedrijf dat topkwaliteit, duurzaamheid, ecologisch verantwoord bouwen en respect voor mens en milieu belangrijk vindt voor een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsuitoefening. Op basis hiervan heeft Faay haar samenwerkingspartner zeer zorgvuldig uitgekozen: Promat, marktleider in bouwkundige brandpreventie.
Het innovatieve karakter van Faay Vianen en de brede kennis en ervaring van Promat met brandwerende bouwmaterialen, vormden een ideale combinatie waarvan optimaal is geprofiteerd bij de ontwikkeling van Faay’s 2resist® 60 ceiling system.

 
Eerder 2resist® nieuws op NBD

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie