Legrand lanceert vernieuwde serie installatieautomaten en aardlekschakelaars

Nieuwe serie installatieautomaten en aardlekautomaten bestaat uit 2 subranges: TX3 en DX3.

De schakel- en verdeelinrichting is het hart van een elektrische installatie. De modulaire schakel- en beveiligingscomponenten zijn daarbij dan ook cruciale elementen.

Legrand Nederland lanceert nu een volledig vernieuwde serie installatieautomaten en aardlekschakelaars. 

TX3 en DX3

Deze nieuwe serie installatieautomaten en aardlekautomaten vervangt het bestaande assortiment (DE/DX/DX-h) en bestaat uit twee sub ranges: TX3 en DX3.
De ‘standaard’ range TX3 staat voor installatieautomaten, die een oplossing bieden voor alle kleine installaties voor utiliteit en woningbouw. Deze automaten zijn beschikbaar met een onderbrekingsvermogen van 3 en 6kA en kunnen uitgerust worden met diverse hulpcontacten.
De ‘premium’ range DX3 automaten is de oplossing voor alle toepassingen in de utiliteit en industriële installaties Met een uitgebreid aanbod onderbrekingsvermogens (6 tot 50 kA) kan perfect beantwoord worden aan de technische wensen en eisen van iedere installatie. Dankzij zijn betere selectiviteit en coördinatiewaarden biedt dit assortiment een uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding.
De serie automatische schakelaars wordt uitgebreid met aardlekschakelaars en -automaten. Ook de serie aanpasbare aardlekblokken werd volledig vernieuwd. Dankzij het intuïtieve en betrouwbare kliksysteem is een snelle, veilige koppeling mogelijk met de DX3 automaten.
Nieuw zijn de modulaire aardlekblokken met ingebouwde energieteller of meetcentrale, waardoor ze een reële analyse van de betrokken elektrische kring kunnen uitvoeren (harmonische...).

DPX3 630/1600

Na de wijzigingen van de kleinere behuizingen in 2012, worden nu ook de grotere behuizingen volledig vernieuwd, waardoor het assortiment DPX3 vermogensautomaten oplossingen biedt van 40 tot 1600 A. Naast de bestaande onderbrekingsvermogens van 36, 50 en 70 kA wordt voortaan ook één van 100 kA aangeboden. De automaten met elektronische losser zijn vanaf nu ook te verkrijgen in een uitvoering met geïntegreerde meetcentrale. De elektronische automaten beschikken bovendien over een communicatiepoort die de automaat verbindt met het netwerk dat via onze Supervisie software kan beheerd worden.

SPD

Het pakket van goederenbeveiliging is nu ook totaal vernieuwd. De nieuwe serie overspanningsbeveiligers, die voldoet aan de recente internationale norm (EN/IEC 61643-11), omvat zowel type T1- als type T2-beveiligingen. Dankzij een uitgebreid aanbod van ontlaadstroomsterktes (8 kA tot 50 kA) biedt Legrand steeds de best aangepaste beveiliging voor elke toepassing. Nieuw zijn de aanpasbare overspanningselementen voor rechtstreekse koppeling aan de automaten, met een ingekorte bekabelingtijd als resultaat.

DCX-M

Manuele omschakelaars zijn een noodzaak voor het kunnen omschakelen van de standaard voedingsbron naar een noodbron (bijv. generator) en omgekeerd. Met een aanbod in drie- en vierpolige omschakelaars van 40 tot 1600 A reikt Legrand een oplossing aan voor grotere installaties waarbij bedrijfszekerheid een cruciaal gegeven is.

MPX3 en CTX3

Tot slot heeft Legrand ook zijn assortiment motorbeveiligingsschakelaars (MPX3) en industriële magneetschakelaars (CTX3) volledig vernieuwd. De motorbeveiligingsschakelaars zijn voortaan beschikbaar in diverse onderbrekingsvermogens. Tevens is er een aanbod met alleen een magnetische beveiliging. De industriële magneetschakelaars en bijhorende thermische relais zijn ook aangepast. Een uitgebreidere range van bedieningsspoelen, geïntegreerde hulpcontacten en aangepaste toebehoren is voorzien. Zo kan een motorbeveiliger rechtstreeks worden uitgerust met een magneetschakelaar voor het assembleren van een motorstarter zonder bijhorende bekabeling.

 
Kijk voor meer productinformatie op www.legrandservices.nl of download de brochure!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie