Merford stalen buitendeuren: complexe deuren kunnen ook mooi zijn

Stalen deuren met gecombineerde eigenschappen voor ieder gevelbeeld

Wanneer men aan stalen buitendeuren denkt, ziet men vaak een robuuste, industriële deur voor zich. Behalve dat deze deuren aan een combinatie van verschillende gestelde eisen kunnen voldoen, zijn ze prima in te passen in het gevelbeeld van ieder pand.

Zo zijn de deuren functioneel, zien er goed uit en geschikt voor zeer veel toepassingen.

Geluidsisolatie als basis

Merford staat bekend als specialist op het gebied van geluidsisolatie. De range geluidsisolerende deuren vormen dan ook de basis voor de diversiteit aan mogelijkheden. Rw-waarden van 41 tot en met 56 dB worden behaald bij het toepassen van enkele deuren. Hogere waarden zijn mogelijk door toepassing van een tandemdeur.

Brandwerendheid en vluchten

Aan deuren in de gevel worden vaak diverse eisen gesteld. De geluidsisolerende deuren kunnen worden uitgebreid met brandwerende eigenschappen. Deuren met een brandwerendheid van 120 minuten zijn hierbij het hoogst haalbare.

 
Om de deur te laten functioneren volgens de betreffende wet- en regelgeving, wordt op de deuren het benodigde hang- en sluitwerk bevestigd. Wanneer het een vluchtroute betreft kunnen de deuren worden uitgevoerd met hang- en sluitwerk volgens de EN179 en EN1125 norm. Met drangers en sluitvolgorderegelaars op de deuren is het geheel compleet en functioneert het zoals dit verwacht mag worden in bijvoorbeeld theaters, bioscopen en concertzalen.

Inbraakwerendheid en kogels

Een andere belangrijke functie is het buiten houden van inbrekers. De stalen deuren van Merford zijn standaard te verkrijgen tot en met klasse WK3. Met ontwikkeling en productie in eigen beheer, gaat Merford geen uitdaging uit de weg om op verzoek van de klant een zwaardere deur te ontwikkelen.

 
Om het geheel compleet te maken, kan er nog een laatste eigenschap aan de deur worden toegevoegd: kogelwerendheid. Zo kunnen de stalen deuren van Merford in de meest uitdagende situaties zoals overheidsgebouwen, saferooms en schietbanen, worden toegepast.

Overheaddeuren, roldeuren en schuifdeuren

Naast draaideuren voor de gevel, heeft Merford ook mogelijkheden in overheaddeuren, roldeuren en schuifdeuren om het plaatje compleet te maken.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie