SikaHyflex® Facade gaat sky-high in Rotterdamse woontoren

Rotterdamse woontoren 100HOOG uitgerust met SikaHyflex®-250 Facade.

In het centrum van Rotterdam in het Wijnhavenkwartier is de woontoren 100HOOG ontwikkeld. Met een hoogte van 100 meter krijgt de toren een plek in de skyline van Rotterdam.

Het gebouw bestaat uit 152 appartementen, een inpandige parkeergarage en op de begane grond 10 commerciële ruimtes.
100HOOG is in meer opzichten een bijzonder project. Niet alleen vanwege het prachtige uitzicht maar ook vanwege de verschillende woningtypen en de daktuin die boven de parkeergarage is aangelegd.

Weersinvloeden

De gevelvoegen in dit gebouw vragen om een hoogwaardige beproefde afdichting omdat een reparatie of vervanging zeer kostbaar is. Gevelvoegen in gebouwen zijn onderhevig aan veranderingen door thermische expansie en contractie van bouwdelen. Om de binnenzijde van een gebouw te beschermen tegen weersinvloeden moeten bewegingen worden opgevangen door afdichtkit. SikaHyflex®-250 Facade is daarvoor de ideale oplossing.

Flexibel

Vanwege dunne pleisterlagen en betrekkelijk zwakke ondergronden moet de afdichtkit bij renovatie met zorg worden gekozen om overmatige belasting te voorkomen. Sika’s flexibele, duurzame afdichtkit met lage modulus is in staat om deze bewegingen te absorberen en voorkomt hierdoor dat er hoge krachten worden uitgeoefend op de voegranden.

Hoge eisen

Gezien de kosten die steeds meer onder druk komen te staan, de voorwaarden voor verminderd energieverbruik en de hogere eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van de leef- en werkomgeving, hebben gevelbouwmaterialen het afgelopen jaar een aantal veranderingen ondergaan.

 
SikaHyflex®-250 Facade is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen die vandaag de dag aan kitten worden gesteld (waaronder ISO 11600 en EN 15651-1) en hebben een extreem hoge toelaatbare vervorming van +100/-50%. Tot slot is SikaHyflex®-250 Facade natuurlijk uiterst duurzaam door de uitstekende UV- en weersbestendigheid.

« Nieuws overzicht