Oostenrijks Raiffeisen Finance Center uitgerust met gevel met ALUCOBOND®.

De vormgeving houdt met speels gemak rekening met de per verdieping verschillende vereisten qua ruimtelijke indeling en ontwikkelt een gebouwschil die de continuïteit van het volledige gebeuren vorm geeft.

 
Zowel in oostelijke als westelijke richting is het gebouw in een gevel met ALUCOBOND® gehuld waarbij de eigen ontwikkelde vensterstructuur voor de nodige 'openingen' zorgt. Dankzij deze vensterstructuur krijgt men spectaculaire uitzichten en wordt ook binnen een bijna intieme werksfeer gecreëerd. Bovendien beschermen de smalle, op berekende plaatsen in de gevel aangebrachte vensteropeningen de medewerkers die achter een beeldscherm zitten, tegen verblinding door het zonlicht.

Flexibel systeem

Het materiaal van de buitenschil is het uitgangspunt voor het materiaalconcept, ook wat het interieur betreft. Niet alleen de gevel maar ook de binnenkozijnen van de ramen en de warmtewisselaars zijn met ALUCOBOND® bekleed. De verlaagde plafonds van representatieve ruimten op de bovenste verdiepingen zijn uitgevoerd in een gelijkaardig metaal zodat de buitenschil in het interieur wordt geïntegreerd.

 
De vormgeving aan de buiten- en binnenkant bewijst hoe flexibel dit systeem is. Monotonie en gelijkvormigheid worden vermeden.

  • Architect: Architectenbureau Pichler & Traupmann ZT GmbH, Wenen
  • Product: ALUCOBOND® gold metallic
  • Foto’s: Lisa Rastl.