Derako realiseert duurzame gevel van bamboe

Het Derako MOSO gevelsysteem is het resultaat van de strategische samenwerking tussen Derako International B.V. en MOSO International B.V.

Op dit moment wordt een nieuwbouwpand op het industrieterrein in Zwaag voorzien van het unieke en zeer duurzame Derako MOSO gevelsysteem. Het betreft een systeem voorzien van bamboe panelen met een duurzaamheidsklasse 1 conform EN 350.

Met de warme kleur van de bamboe lamellen verkrijgt het pand een bijzonder vriendelijke maar zeker ook krachtige en moderne uitstraling.

Onderhoudsvrij

Het Derako MOSO gevelsysteem is het resultaat van de strategische samenwerking tussen Derako International B.V. en MOSO International B.V. Door de toepassing van de MOSO Bamboo X-tremeĀ® lamellen binnen het Derako gevelsysteem is het nu ook mogelijk bamboe op de gevel te verwerken zonder (voor)boren, schroeven of nagelen.

 
Het gevelsysteem laat zich eenvoudig middels gepatenteerde RVS clips monteren en is, vanuit technisch oogpunt, onderhoudsvrij. Met de clipmontage wordt er een aanzienlijke vermindering in de montagetijd gerealiseerd waardoor u kosten bespaard en minder afhankelijk wordt van beschikbare arbeidskrachten.

 
Een voordeel is ook dat bij het systeem met de clips de lamellen volledig demontabel zijn waardoor in de toekomst eenvoudig onderhoud aan de achterliggende gevel kan plaatsvinden.

Harder dan hard

Het binnen het gevelsysteem toegepaste thermische gemodificeerde en gecomprimeerde Bamboo X-treme voldoet door haar unieke materiaal en groei-eigenschappen aan de maatschappelijke duurzaamheidswens. Het materiaal beschikt bovendien over een zeer hoge dimensiestabiliteit en is harder dan de hardste tropische hardhoutsoorten.

 
Daarnaast draagt de toepassing van het systeem bij aan het verkrijgen van een hogere BREEAM certificering.

Wand- en plafondvarianten

Lees meer over het Derako MOSO bamboe  gevelsysteem op de Derako website.

 
Wenst u een gebouwinterieur te voorzien van het uiterst duurzame bamboe, dan is het goed te weten dat Derako ook vier bamboevarianten levert voor toepassing op wanden en plafonds.

 
Voor meer informatie download de productbrochure.

« Nieuws overzicht