Solatube brengt overal in huis visueel (licht)comfort

Solatube® daglichtsysteem: optimale lichtopbrengst en visueel comfort.

Met het Solatube® daglichtsysteem haalt u optimale lichtopbrengst en visueel comfort in elke ruimte. Dankzij de reflecterende buis zijn afstanden tot over een lengte van wel 10 meter mogelijk.

Het systeem is toepasbaar via vlakke daken, hellende daken en zijgevels. Zo worden ruimtes op een eenvoudige manier multifunctioneel inzetbaar.

Ubiflex dakdoorvoer

Nieuw bij de Solatube systemen voor hellende daken is de milieuvriendelijke Ubiflex loodvervanger. Een mooi voorbeeld van een samenwerkingsovereenkomst tussen twee partijen, Techcomlight BV en Ubbink, waarbij het milieu centraal wordt gesteld. Milieubelastend kunstlicht en gebruik van lood worden hiermee teruggedrongen.

 
Ubiflex kan in alle gevallen bladlood vervangen. De rekbare Ubiflex is snel en gemakkelijk te verwerken. Het materiaal is buigzaam en goed in te kloppen, waardoor het geheel nauw aansluit op de dakpannen. Ubiflex is niet diefstalgevoelig en kent een schone verwerking. Daarnaast wordt de Solatube voor hellend dak afgewerkt met een luchtdichte doorvoermanchet van Ubbink.

 
Nieuwbouw of renovatie; er is altijd een eenvoudig te installeren Solatube systeem voor elke situatie.

Visueel comfort

Door de speciale koepel en reflectiemateriaal is de Solatube bovendien UV-werend. Hierdoor heeft u overal weldadig daglicht en natuurlijke kleuren, maar geen verkleuring van onder meer meubels, tapijt en houten vloer. U haalt optimale lichtopbrengst en visueel comfort in elke ruimte. Maar ook een aangename vermindering van energie, geluid en inbraakgevoeligheid. De Solatube ECO is met isolatiewaardes tot wel 0,5 W/m²K zeer geschikt voor de passiefbouw.

Continu licht

Aanvullende accessoires maken het systeem compleet afgestemd op de wensen van de gebruiker. Door de Solatube te combineren met verlichtingsarmatuur of TechLED komt er continue licht uit hetzelfde systeem. Met de ruime keuze aan plafondplaten is er tevens een mooie afwerking van het daglichtsysteem, passend bij elk interieur.

 
Meer daglichtsystemen

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie