Blowerproof Liquid Brush maakt naden en kieren effectief en snel luchtdicht

Plaka Nederland heeft oplossing voor het maken van luchtdichte bouwaansluitingen.

De eisen op het gebied van luchtdichtheid worden steeds strenger. Vanaf 2015 is de EPC-norm verder verlaagd naar 0,4, waardoor de behoefte aan praktische oplossingen voor het luchtdicht afdichten van naden en kieren alsmaar toeneemt.

Plaka Nederland introduceert met Blowerproof Liquid Brush een snelle, flexibele en duurzame oplossing voor het vervaardigen van luchtdichte bouwaansluitingen.

Lange termijn

Blowerproof Liquid Brush is een watergedragen polymeer pasta versterkt met vezels. Na droging vormt de pasta een volledig naadloos lucht- en dampdicht membraan. De afdichting neemt perfect de vorm van de ondergrond aan, waardoor risico’s op luchtlekken worden vermeden. In combinatie met de hoge rekbaarheid en hechting wordt een duurzame afdichting gerealiseerd die ook op lange termijn zijn luchtdichte werking blijft behouden.

Weersonafhankelijk

De pasta wordt aan de warme zijde aangebracht. De verwerking is hierdoor niet afhankelijk van de weersomstandigheden, wat meer flexibiliteit bij de planning van de werkzaamheden biedt. Daarnaast biedt dit als voordeel dat de afdichting makkelijker controleerbaar en, indien nodig, herstelbaar is.

Watergedragen

Blowerproof Liquid Brush is inzetbaar voor tal van bouwmateriaal in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De pasta is watergedragen en zeer laag in verbruik en daarom vriendelijk voor het milieu. De pasta wordt aangebracht met een kwast en biedt een snelle en uiterst eenvoudige applicatie, ook bij moeilijke aansluitingen. Vochtige ondergronden vormen geen probleem bij de verwerking.

2 Varianten

De pasta wordt in grote hersluitbare emmers van 5 kilo geleverd en heeft een zeer laag verbruik van ca. 1 kg/m2. Minder afval en verspilling zijn het resultaat. Er is keuze uit een witte en zwarte variant. De witte variant is zeer geschikt voor toepassing bij een stucwerk afwerking. Deze kan na droging direct op het product worden aangebracht.

Meer info

Neem contact op met Plaka Nederland, Zoetermeer via (079) 344 63 63 of mail naar info@plakagroup.nl. Ook op de website www.plakagroup.nl vindt u meer informatie..

« Nieuws overzicht