Ruimtes komen tot leven.

Of het nu nieuwbouw, bestaand vastgoed of cultureel erfgoed betreft, mobiele wanden kunnen daarin een prachtig synergie-effect bewerkstelligen. Ruimtes komen tot leven en bewegen mee met de behoefte van de gebruikers.

 

Herbestemmen met flexibele mogelijkheden

Een prachtig voorbeeld is de Rooms Katholieke kerk van Sprundel: in 2014 omgedoopt tot multifunctioneel centrum onder architectonische regie van Architecten- en Ingenieursbureau D’Hondt.

 
Mede dankzij 6 mobiele paneelwanden en een extra vloer kunnen tal van maatschappelijke activiteiten naast elkaar plaatsvinden. Eén van de wanden, die in een meervoudige hoekopstelling is geplaatst, biedt een flexibele corridor om ongehinderd van de ene naar de andere ruimte te lopen. Zeer hoge geluidsisolerende waarden, een brandvertragende opbouw en hightech bedieningsgemakken maken het af.

 
De schaarmechaniek waarmee de vastzetting van de wanden uiteindelijk een feit wordt, is dermate degelijk dat Breedveld hier zelfs 10 jaar garantie op geeft. Uniek!

 

Extra grote glasopeningen voor nog meer openheid

Een ander prachtig voorbeeld, afkomstig van de tekentafels van het Tilburgse DAT Architecten, is de Brede Maatschappelijke Voorziening Aldenhof in Hoensbroek.

 
Het is het kloppend hart van de samenleving met opvang- en onderwijsvoorzieningen, een gymzaal en alle ruimte voor activiteiten vanuit de samenleving. Eén grote paneelwand en 14 schuifwanden met grote glasopeningen zorgen er voor optimaal gebruiksgemak. Uniek zijn de extra grote glasopeningen, waarmee de ruimtes een licht en open karakter behouden.

 
Dankzij het gebruik van geluidsisolerend glas en gelieerde geluidsisolerende technieken kunnen ook hier allerlei activiteiten, zonder geluidsoverlast, naast elkaar plaatsvinden.

 

Breedveld inspireert

Laat u inspireren en ga met ons in gesprek over wanden waarmee ruimtes zich echt onderscheiden! Visueel, technisch en op de lange termijn. Vraag de nieuwe documentatie op of kijk op de vernieuwde website. U vindt er impressiepagina’s en vergaande technische informatie.

 
Meer weten? www.breedveld.com. Of bel (0487) 54 28 88 of mail info@breedveld.com.