DucoBox Silent is de stilste van Europa!

Fluisterstille werking dankzij dubbele wand en akoestische bodemplaat.

De DucoBox Silent zorgt voor een centrale afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht. Bij dit type is er keuze tussen enerzijds ruimtesensoren ofwel boxsensoren, allebei op basis van CO2- en/of vochtmetingen.

De DucoBox is de stille kracht van elk Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem (VNV) bij Duco. Bij de DucoBox Silent is er, naast de standaard CO2- en/of vochtmetingen aan de hand van ruimtesensoren, voortaan ook de mogelijkheid om boxsensoren toe te passen.

Ideaal voor renovatie of vervanging

De metingen gebeuren in dit geval aan de hand van zeer eenvoudig en snel te installeren boxsensoren (max. 2 sensoren per box) die in de centrale afvoerventilator geïntegreerd zitten. Dat betekent dat er geen bekabeling voor ruimtesensoren voorzien moet worden.

 
Deze boxsensoren kunnen elk afzonderlijk in een specifieke kanaalopening van de afvoerbox geklikt worden. Het aantal afvoerkanalen blijft dus beperkt tot een absoluut minimum en dat betekent dat er weinig ruimte voorzien moet worden om leidingen weg te werken. Een ideale oplossing dus voor energiezuinige ventilatie in de renovatie- en vervangingsmarkt!

Akoestische prestaties

Duco hield bij de ontwikkeling van de afzuigventilator sterk rekening met de akoestische prestaties. Met een geluidsvermogen van 57,5 dB(A) bij aanzuig en 46,5 dB(A) bij afstraling van de kast (bij een luchtdoorlaat van 350 m3/h) is de DucoBox Silent de stilste afvoerbox van Europa!

 
Dankzij de dubbele wand en de akoestische bodemplaat werkt de afvoerbox fluisterstil. Bovendien levert het Silent Plus-pakket, dat standaard bestaat uit drie dempingsblokken van duurzaam vlokkenschuim en drie akoestische doppen, een extra akoestische demping op tot 3 dB!

 
De DucoBox Silent is van toepassing binnen zowel het Duco CO2 System als het Duco Comfort System, 2 eenvoudige en budgetvriendelijke ventilatiesystemen.

« Nieuws overzicht