ZinCo introduceert het eerste ‘Bijen- en vlinder’ groendak

Weer innovatieve primeur van ZinCo.

Nog geen jaar na de lancering van het daktuinsysteem op basis van bioplastics Natureline introduceert ZinCo als eerste het ‘Bijen- en vlinder’ groendak.

“If the bee disappeared off the surface of the globe, then man would only have 4 years of life left”, aldus Albert Einstein.
Door de hoge bijensterfte op het platteland daalt de populatie sterk met alle negatieve gevolgen voor de bestuiving en dus de bevruchting van bloemen, planten en vruchten van dien.
Als pionier en fabrikant van bewezen systeemopbouwen voor daktuinen wil ZinCo de bijenpopulaties graag ondersteunen en door middel van dit ‘Bijen- en vlinder’ groendak.

Groei en bloei

Het unieke van dit groendaksysteem is dat de opbouw ervan bestaat uit specifiek op elkaar afgestemde materialen om een optimale groei en bloei van de beplanting te kunnen garanderen. Van groot belang is het waterreservoir (in geval van langdurige droogte), de drainage (om het overtollige water af te voeren en voor een ideale bodemverluchting te zorgen), een specifiek substraat met aangepaste hoogte en geselecteerde, voorgekweekte beplanting met hoge nectarproduktie.

Snelle en makkelijke plaatsing

Aangezien het waterreservoir, de drainage, de verluchting en de filter in slechts 1 element verwerkt zitten, is een snelle en makkelijke plaatsing mogelijk (vanaf 40 m2) Op het complete systeem met inbegrip van substraat en beplanting zit een garantie van 10-jaar. Wel dient de plaatsing door een erkende tuinaannemer te gebeuren, al dan niet in combinatie met een onderhoudscontract.

Opbouw ‘Bijen- en vlinder’ groendak
  • scheidingsmat als bescherming van de waterdichting en voor extra waterretentie;
  • drainagelaag met waterreservoir en filter;
  • op de beplanting afgestemd substraat van 8 cm hoog;
  • bij- en vlindervriendelijke beplanting van 19 variëteiten met een hoge nectarproductie.

 
Er is hierbij een specifieke keuze gemaakt voor 19 variëteiten die op biologisch verantwoorde wijze (zonder kunstmest), worden gekweekt.

Nieuw assortiment beplanting

Naast de specifieke soorten voor het bijendak brengt ZinCo eveneens een nieuw assortiment beplanting op de markt bestaande uit een serie van 12 voorgekweekte plantjes die speciaal zijn afgestemd op substraatdiktes van 6, 7 en 8 tot 10 cm. Combinaties tussen de verschillende soorten zijn mogelijk.

40 Jaar ervaring

ZinCo heeft een geschiedenis als het gaat om beplanting keuze voor begroeide daken. Naast de 40 jarige ervaring op het gebied van beplanting binnen de firma wordt ook samengewerkt met Universiteiten. Zo is recentelijk een studie van 4 jaar bij de Universiteit van Sheffield ( UK) afgesloten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie