Kalzip AluPlusSolar biedt geïntegreerde Solar architectuur

Standpaviljoen San Blas uitgerust met PV cellen geintegreerd in Kalzip dakbanen.

Onlangs is het duurzaamste strandpaviljoen van Bloemendaal aan zee opgeleverd: San Blas. Nogal in het oog springend zijn de gebogen uitgevoerde Kalzip banen die daarmee het silhouet vormen van deze eyecatcher op het Bloemendaalse strand.

 
Wat echter minder opvalt is de PV installatie van 23,6 kWp goed voor een jaarlijkse stroomopbrengst van 20.000 kWh. De PV cellen zijn namelijk geïntegreerd in de Kalzip banen. Kalzip brengt dit product al een aantal jaren op de markt onder de naam Kalzip AluPlusSolar.

Groen ontwerp

De eigenaar van het paviljoen Frank van Rossum en architect Hjalmar Fredriksson hebben het paviljoen zo ‘groen’ mogelijk ontworpen. Op San Blas zijn Kalzip profielen in het type 50/444 in de kleur RAL 9007 toegepast waarop 174 stuks PVL136 modules een PV installatie vormen met een vermogen van 23,6 kWp goed voor ca. 20.000 kWh/ jaar. Hiermee is San Blas meteen het duurzaamste paviljoen in Bloemendaal aan Zee.

 
Naast het type Kalzip 50/444 is AluPlusSolar ook leverbaar in het type 65/537. Bij dit laatste type is sprake van een iets hogere fels waarmee grotere overspanningen zijn te realiseren hetgeen met name interessant is bij toepassing als luifelconstructie.

Rc 6,0 Kalzip DuoPlus

Het inmiddels bekende antwoord van Kalzip op de Rc=6,0 voor daken, Kalzip DuoPlus, is uiteraard ook toepasbaar in combinatie met de AluPlusSolar oplossing. Bij Kalzip DuoPlus wordt gebruik gemaakt van een hybride isolatie systeem, harde beter isolerende materialen gecombineerd met een zachte isolatie en de mogelijkheid tot inbouw van hogere pakketten isolatie.

 
Op de harde isolatielaag worden aluminium rails geplaatst waarin d.m.v. een adapter de Kalzip E-Klips worden ingedraaid. Doordat nu bij de 1e isolatielaag de doorbreking zich beperkt tot de bevestigingen van de rails en de 2e isolatielaag slechts wordt doorbroken door de thermisch isolerende E-klips kan Kalzip ruimschoots voldoen aan de verzwaarde eisen.

Meer informatie
Kalzip Benelux

(0251) 49 39 68
nederland@kalzip.com
www.kalzip.nl

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie