Nelskamp introduceert nieuwe dubbele vlakke keramische tegelpan

Naast de S-9 brengt fabrikant nu ook dubbele tegelpan als model Nibra S-10 op de markt.

Door het rechthoekige formaat waarbij een schijnvoeg is aangebracht, ontstaan optische tegelpannen met een minimale dikte (afmeting 200 x 200 mm). De S-10 wordt in meerdere kleurstellingen geproduceerd.

Ventilerende chaperonpan

Bij éénzijdig hellende daken wordt de nok veelal met chaperonpannen afgewerkt. Nelskamp dakpannen maakt deze geheel op maat. Het is belangrijk om tussen pannen en dakbeschot een goede luchtcirculatie te ontwikkelen door een juiste luchtinlaat en -uitlaat. Daarom wordt geadviseerd een aantal ventilatiepannen onder de chaperonpannen aan te brengen.

 
Nelskamp bedacht een slim alternatief dat ook nog eens goedkoper is - de zgn. ventilerende chaperonpan – en mogelijk is voor de vlakke dakpanmodellen Planum, G-10, S-9 en nieuwkomer S-10.

Klikhaak 430

Naast de Multi klikhaak en de geprezen Dachstick, waarbij de panhaak al tijdens productie aan de dakpan is bevestigd, is er nu een nieuwe klikhaak voor de Planum en Finkenberger betonpannen. De Klikhaak 430 is met één handbeweging snel en eenvoudig aan te brengen zonder gereedschap.

Microventilerend vorstband Necoroll

Om een juiste waterkerende aansluiting te maken van de hoekige betonvorsten die geen sluiting bevatten, is eerder de Necoroll ontwikkeld. Dit volledig uit aluminium vervaardigd nok- en hoekkeperband met een krachtige butyl kleefstrip onderscheid zich door de micro ventilerende werking.

 
Vanwege de betere eigenschappen en duurzaamheid vervangt de Necoroll ook de bekende Alurol waardoor een gunstige prijsaanpassing is ontstaan. De Necoroll is op rollen van 5 m. beschikbaar in de kleuren antraciet en rood in 300 en 340 mm breedte.

Technische handleiding in pocketformaat

Digitale documentatie is zeer gewenst, maar gebleken is dat een uitgave in schriftelijke vorm zo niet meer toegevoegde waarde heeft. Om die reden is de Technische handleiding in een pocketformaat beschikbaar. Hierin zijn alle gegevens omtrent Nelskamp’s betonpannen en keramische dakpannen opgenomen.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie