ZinCo presenteert nieuwe lijn ecologische mengsels dakbeplanting

Biologisch gekweekte dakbeplanting voor diverse toepassingen.

Nog geen jaar na de lancering van het volledig recyclebare dakopbouwsysteem Natureline heeft ZinCo een nieuwe innovatie duurzame stap gezet.

 
De leverancier van daktuinsystemen komt nu als eerste met een nieuwe lijn biologisch gekweekte dakbeplanting met een breed pakket aan toepassingen.  De mengsels zijn een nieuwe stap op de duurzame weg die ZinCo jaren geleden al is ingeslagen en die een uitgebreid productenpakket heeft opgeleverd bestaande uit recyclebare en/of gerecyclede en/of biologisch afbreekbare grondstoffen.

Biologisch

Na de onderliggende drainage en het verdere dakopbouwpakket heeft ZinCo zijn duurzame aandacht nu gericht op de bovenlaag: de dakbeplanting. De nieuwe mengsels zijn biologisch gekweekt zonder gebruikmaking van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten de juiste combinatie van bodembedekkers en opgaande planten.

Uniek binnen de serie zijn het inheemse mengsel van 17 soorten bloemen en kruiden die van nature in ons land voorkomen, en het bijen- en vlinderdak met 19 planten met een hoge nectarproductie. Ook het speciale Schaduw plusmengsel zal op de nodige aandacht van verwerkers en gebruikers mogen rekenen.

Universiteit Sheffield

ZinCo heeft een geschiedenis als het gaat om beplanting keuze voor begroeide daken. Naast de jarenlange ervaring op het gebied van beplanting die de afgelopen 40 jaar is opgebouwd binnen de firma, wordt ook samen gewerkt met universiteiten op dit gebied. Zo is recentelijk een studie van 4 jaar afgesloten bij Universiteit van Sheffield (UK).

Het jongste resultaat is een totaal nieuw assortiment bestaande uit een serie van 12 mengsels die precies zijn afgestemd op extensieve groendaken met een substraatlaag van 6, 7 en 8 tot 10 centimeter.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie