FOAMGLAS®-isolatie beschermt daken datacenters

FOAMGLAS® cellulair glas isolatie biedt de juiste oplossingen.

Bij de bouw en renovatie van datacenters worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de gebouwschil. Verstoringen als gevolg van waterinfiltratie hebben hier extreme impact: zowel bouwfysisch, als operationeel en financieel.

Het creëren van een veilige, gebruikszekere isolatieschil is dan ook van groot belang. FOAMGLAS®-isolatie biedt hiervoor de juiste oplossingen.

Kompaktdak

Door FOAMGLAS®-platen volledig te verkleven aan de onderconstructie, en door plaatnaden en 2-laagse dakbedekking eveneens volledig te verkleven, wordt een ‘Kompaktdak’ gerealiseerd. Het grootste voordeel van dit systeem zit in de zekerheid en veiligheid: volledige verkleving maakt waterverplaatsing tussen de verschillende lagen in de constructie onmogelijk.
Bij een mechanische schade aan de dakbedekking wordt water tegengehouden door de hermetisch gesloten glascellenstructuur en is dus géén sprake van lekkage. Bij volledige perforatie van de dakbedekkingsconstructie kan water zich niet onder het dakbedekkingspakket verspreiden. Indien dan toch sprake zou zijn van waterinfiltratie dóór de onderconstructie, is tracering van de oorzaak van de schade eenvoudig en blijft gevolgschade beperkt. Boven technisch kwetsbare ruimten een absolute meerwaarde in de exploitatiefase.

Cellulair glasisolatie

FOAMGLAS® cellulair glasisolatie bestaat uit gerecycled glas. De gesloten structuur van de glascellen staat garant voor bijzondere eigenschappen. Zo is FOAMGLAS® water- en waterdampdicht en behoudt het zijn isolerend vermogen decennialang. De keuze van isolatiemateriaal speelt een belangrijke rol bij de brandveiligheid van een gebouw.
Omdat FOAMGLAS® gemaakt wordt van puur glas is het onbrandbaar. Bij contact met vuur is er daarom geen sprake van rookontwikkeling, giftige gassen, druppelvorming of vlamoverslag. FOAMGLAS® is verder uiterst drukvast (zónder dat het materiaal indrukt), zuurbestendig, maatvast, bestand tegen ongedierte en volledig recyclebaar.

 
Informatie, advies of een uitvoerige internationale referentielijst? Mail naar info@foamglas.nl of klik op Informatie aanvragen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie