Warmwater op temperatuur houden met efficiënte temperatuurhandhaving en optimaal gebruiksgemak

PENTAIR introduceert nieuwe RAYCHEM thermostaat voor meer gebruikerscomfort en energiebesparing

De Raychem HWAT-T55 thermostaat controleert de buistemperatuur en zorgt ervoor dat het systeem uitsluitend wordt gebruikt voor het behoud van de temperatuur in de leiding, niet voor het verwarmen van het water.

 
Pentair's Thermal Building Solutions, specialist in elektrische verwarmingskabels, introduceert het HWAT warmwater-systeem samen met de regelaar HWAT-T55: een geavanceerde thermostaat om warmwater op temperatuur te houden met efficiënte temperatuurhandhaving en optimaal gebruiksgemak. De thermostaat combineert intuïtieve navigatie met intelligente technologie en slimme kenmerken. Het resultaat is een eenvoudige installatie en programmering, zodat een aangenamere gebruikerservaring ontstaat.

Voordelen

Waarom zouden we warm water op temperatuur houden met elektrische Raychem HWAT verwarmingskabels?

  • Comfort door direct warm water,
  • Water besparing,
  • Risicobeperking door kleinere hoeveelheid warm water voorraad,
  • Thermische disinfectie,
  • Besparing van ruimte,
  • Totale energiebesparing.

 
Direct warm water

De nieuwe Raychem HWAT-T55 wordt gebruikt in combinatie met de elektrische verwarmingskabels HWAT-L, HWAT-M  en HWAT-R en is ontworpen voor enkelleiding systemen met dunne buizen zoals bijvoorbeeld eengezinswoningen. Samen met de innovatieve zelfregelende Raychem kabels zorgen ze ervoor dat in residentiële en commerciële gebouwen direct warm water gebruikt kan worden, als alternatief voor het circulatie systeem. De Raychem HWAT-T55 kan zelfs in residentiële gebouwen of hotels met circulatiesysteem gebruikt worden. Hier is de hoofdleiding voorzien van een circulatieleiding en de aftakkingen voorzien van elektrische HWAT-verwarmingskabels om de temperatuur in het hele net gelijk te houden. Het voordeel is dat de gebruiker niet lang hoeft te wachten om warm water te krijgen dat op de gewenste temperatuur is. Dit betekent comfort en besparing op water en energie.

Efficiënt

Uitgerust met een 10 m lange sensorkabel kan de Raychem HWAT-T55 thermostaat nauwkeurig toezicht houden op de aanvoertemperatuur en verlaagt de temperatuur automatisch bij inactieve tijden. Bij een hoog warmwaterverbruik, wanneer het warme water zonder belemmering en temperatuurverlies van boiler naar kraan stroomt, is de verwarmingskabel volledig uitgeschakeld om meer energie te besparen. De nieuwe thermostaat heeft ook drie voorgeprogrammeerde temperaturen (55/50/45°C), die aangepast kunnen worden als daar behoefte aan is.

Veilig

Bovendien heeft dit nieuwe systeem drie voorgeprogrammeerde instellingen: AAN, UIT en ECO. In de ECO –modus verlaagt het HWAT-systeem automatisch de nachttemperatuur met ongeveer 5 K, waardoor het energieverbruik daalt, zonder dat de watertemperatuur zakt onder het hygiënisch kritische temperatuur punt van 50°C.

Modern comfort

" Vandaag de dag zijn warm water systemen meer dan ooit ontworpen op hoog comfort van de gebruiker en zuinigheid in energieverbruik", aldus Knut Bittner, Product Manager bij Pentair Thermal Building Solutions. "Met name de toenemende vraag naar luxe apartementen, samen met nieuwe comforteisen zetten druk op de eigenaren van onroerend goed om in een Hot Water Maintenance System te voorzien, dat zorgt voor zowel comfort en energie-efficiëntie. De nieuwe Raychem HWAT-T55 Thermostaat is In combinatie met ons marktleidende HWAT systeem is de ideale oplossing voor kleine installaties of bij leidingen die verbonden zijn met een warmwaternet met eigen warmwatermeter. Het houdt warm water overal in het gebouw op de juiste temperatuur waardoor de taptijden verkort worden en het waterverbruik vermindert, terwijl de intelligente regeltechniek ervoor zorgt  dat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt."

BIM

Voor éénleidings warmwatersystemen is er het nieuwe Raychem Trace-It-uitbreiding, dit mogelijk maakt om in Autodesk Revit de betrouwbare, hoogwaardige heat-tracing oplossingen van Pentair direct en snel te berekenen en te specificeren binnen het BIM-model.
De Raychem BIM-families van Pentair kunnen worden gedownload van Autodesk Seek (seek.autodesk.com) en de Trace-It uitbreiding is te verkrijgen via Autodesk Exchange (apps.exchange.autodesk.com). Verder staat op YouTube een volledig overzicht van instructievideo's over het gebruik van de BIM-families – zoek op "Pentair Thermal Revit tutorials".

 
Klik hier voor meer informatie over de laatste innovaties van Pentair Thermal Building Solutions of volg @PentairTBS op Twitter.

« Nieuws overzicht