SOLARWATT lanceert ‘thuisaccu’ voor zonnestroom

Bedrijf werkt al een aantal jaren in het geheim met BMWi aan MyReserve-accu voor thuis

Thuis je door zonnepanelen opgewekte energie opslaan om deze later weer te gebruiken? Het wordt de toekomst. SOLARWATT werkt al jaren samen met BMWi, de elektrische tak van de autofabrikant, in het geheim aan een nieuwe accu voor thuis: de MyReserve.

Met deze nieuwe-generatie accu sla je zelf opgewekte energie thuis op, zodat je deze weer kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. De introductie van thuisaccu’s betekent een grote transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld. Samen met de nieuwe Energy Manager van SOLARWATT kan de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudig worden geoptimaliseerd. De kilowattprijs van dit product komt al dicht in de buurt van die op de huidige energiemarkt.

Geschikt voor alle PV-omvormers

Anders dan bij vergelijkbare accu’s beschikt de MyReserve over een DC-technologie, waardoor de accu geschikt is voor alle PV-omvormers. Met een rendement van 93 procent is de accu zeer efficiënt en dankzij zijn compacte ontwerpen eenvoudige installatiesysteem SOLARWATT  lutionair product  erg gebruikersvriendelijk.

Minder afhankelijk

Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT, ziet de energieopbrengst positief in: “Ik verwacht wel degelijk dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening.”

Lancering

De accu wordt op 10 juni 2015 tijdens de Intersolar-beurs in München gepresenteerd en is snel daarna ook in Nederland te koop. In het geheim was de MyReserve al geïntroduceerd, maar dit mocht nog niet eerder openbaar worden gemaakt. De verwachtingen zijn hoog, want het product is al genomineerd voor een EES AWARD.

Over SOLARWATT

SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen – kortweg PV-panelen of zonnepanelen – die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie