Envirodeck WPC vloeren combineren (val)veiligheid met exclusieve uitstraling

WoonZorgComplex Opwierde in Appingedam verfraaid met ruim 1000 m2 Envirodeck WPC vloeren.

In Appingedam verrijst het nieuwe WoonZorgComplex Opwierde. Samen met de eveneens door Architectuurstudio HH ontworpen Brede school, wordt hiermee de completering van het voorzieningenniveau ‘Het hart van Opwierde’, in uitbreidingswijk Opwierde, afgerond.

 
Het WoonZorgComplex is ontworpen rondom een centrale binnentuin. Op de verdieping bevinden zich 25 appartementen die aan de voorzijde voorzien zijn van brede terrassen aangrenzend aan de binnentuin. Aan de buitenzijde van het gebouw zijn deze appartementen voorzien van loggia’s. De terrassen en de loggia’s zijn voorzien van, middels verstelbare vloerdragers, verhoogde vloeren uit het Envirodeck assortiment.

Exclusieve uitstraling

Er is gekozen voor de kleurechte plankieren van het Marine Deck in de kleur Antracietgrijs. Door de open bouw van het complex in combinatie met de drempelloze, levensloopbestendige vloeren ontstaat een ongeëvenaard gevoel van ruimte. De overvloedige lichtinval laat de Antracietgrijze planken van Envirodeck er als het ware ‘uitspringen’, waardoor het geheel een exclusieve uitstraling krijgt. Door te kiezen voor het Marine Deck zijn er geen zichtbare bevestigingsmiddelen. De bevestiging van de planken wordt via de onderzijde middels een verdekt geplaatst RVS clipsysteem gerealiseerd.

Waarom er gekozen is voor Envirodeck?

Opdrachtgever Woongroep Marenland wilde graag een aan hardhout gelijkende- én een onderhoudsarme vloerafwerking. Het moest een oplossing zijn met een optimaal antislip niveau geschikt voor zowel valide als zorgbehoevende bewoners van het complex. Aangezien de standaard antislipwaarde van Envirodeck hout-kunststof-composiet zich tussen de 0,5 en 0,9 μ bevindt - door wetenschappelijk onderzoek (VTM 6-2009) aangetoond als zijnde het optimale antislipniveau waarbij het valrisico beperkt en de letselschade beheersbaar zijn - was de keuze snel gemaakt.

 
De mogelijkheid om 10 jaar verzekerde garantie op de vloer te verkrijgen heeft alleen maar bevestigd dat de keuze voor Envirodeck hout-kunststof-composiet de enige juiste is.

« Nieuws overzicht