Famostars noodverlichtingoplossingen voor zwembaden

Famostar ontwikkelt noodverlichtingoplossingen voor corrosiegevoelige omgevingen.

Ook voor zwembaden, sauna’s en spa’s heeft Famostar geschikte productoplossingen. De zwembadset voor Pro en een speciaal type Allround zijn specifiek ontwikkeld voor deze corrosiegevoelige omgevingen.

RVS is gevoelig voor corrosie

In praktijkrichtlijnen en onderzoeksrapportages wordt aangegeven dat er geen RVS mag worden verwerkt in de atmosferische omgeving van een zwembad. Dat is de droge zone boven het zwembad waar geen contact is met opspattend water. Gangbare RVS-soorten zijn gevoelig voor corrosie wanneer deze langdurig in contact komen met bepaalde chloorachtige verbindingen.

 
Het gevaar is dat moeilijk kan worden waargenomen in welke mate het RVS is aangetast. Licht waarneembare corrosie aan de buitenzijde kan dieper in het materiaal al grote schade hebben aangericht door bijvoorbeeld uitholling. Dit kan leiden tot een breuk in het RVS en uiteindelijk dat zelfs de noodverlichting naar beneden valt.

Aluminium of koolstofstaal

Montage- en bevestigingsmaterialen die wel geschikt zijn in zwembaden, zijn onder andere aluminiumlegeringen voorzien van de juiste oppervlaktebehandeling of koolstofstaal waarop een dunne laag zink is aangebracht. Visueel kan de ernst van corrosie bij staal veel beter worden ingeschat dan bij RVS, zodat tijdige vervanging kan plaatsvinden. Het frequent uitvoeren van inspecties is daarom noodzakelijk.

Onze oplossingen

We hebben een speciale accessoire voor Pro en een speciaal type Allround ontwikkeld om toe te kunnen passen in omgevingen zoals zwembaden. De zwembadset bestaat uit schroeven met de juiste coating. Het speciale type van Allround is met de best beschikbare oppervlaktebehandelingen bewerkt en op aanvraag leverbaar.

 
Heeft u een project voor deze omgevingen? Wij adviseren u graag over de juiste producten.

Neem contact met Famostar op!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie