Combinatie ontlakkingsmethode met Sigma verfsysteem maakt 7-jarige garantie schilderwerk mogelijk

Combinatie van Sigmacover 256 en Sigma multifinish 2K PU semigloss op een ondergrond met reinheidsklasse Sa 2,5 vormt basis voor geboden garantie.

In IJsselstein voert woningcorporatie Provides groot onderhoud uit aan flats in de wijk IJsselveld-Oost. Ketenpartner ESJ Schilders uit Harderwijk biedt 7 jaar garantie op de Sigma coating die is aangebracht op de stalen balkonbalustrades.

Ontlakkingsmethode

Om een garantie van 7 jaar op het schilderwerk te bieden moest het balustradestaal eerst volledig gereinigd worden. In de loop der tijd waren verschillende systemen met verschillende bindmiddelen aangebracht. Daardoor was de draagkracht van de ondergrond onvoldoende. Helaas hadden krabben, föhnen, afbijt en branden niet het gewenste resultaat.

 
Ontlakken in combinatie met een Sigma coating bood de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het schilders- en onderhoudsbedrijf heeft uiteindelijk een ontlakkingsmethode ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van een hogedrukspuit met een waterdruk van 2.500 bar.

 
Onder extreme hoge druk verwijdert het water alle vaste verfdelen van het gegalvaniseerde staal zonder de zinklaag te beschadigen. De bijzondere ontlakking levert een hoge kwaliteit: de bereikte reinigingsklasse Sa 2,5 staat gelijk aan stralen. Daarnaast bespaart het bedrijf een mandag per hek in vergelijking met krabben.

Afwerking

Het gekozen verfsysteem bestaat uit een laag Sigmacover 256. Dat is een tweecomponentenprimer op basis van epoxy. ESJ Schilders gebruikt deze primer vanwege de hechting op staal. De primer is berekend op blootstelling aan de zwaarste weersomstandigheden.

 
De balustrades worden afgewerkt met twee lagen Sigma Multifinish 2K PU semigloss. Deze halfglanzende tweecomponenten finish heeft een basis van polyurethan. De eerste laag verzorgt de hechting en de tweede laag levert de gewenste harding. De totale laagdikte bedraagt 200 µm. Hechting en hardheid leveren een corrosiebestendigheid van klasse C4. Een klasse die gebruikelijk is in bijvoorbeeld kustgebieden.

Samen werken

De flats zullen ruim voor de zomer allemaal zijn opgeleverd. Dit project is een goed voorbeeld van co-makership.

 
Provides: Samen werken aan een goed eindresultaat, elkaar willen helpen en dus ook buiten de gebaande paden kijken. Zoals de ontlakkingsmethode. Maar ook de aangebrachte Sigma coating. 80 Procent van ons uit te besteden werk wordt uitgevoerd door ketenpartners. Zij worden jaarlijks geëvalueerd. Wij weten zeker dat zij hun keuzes maken op basis van kwaliteit.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie