Lichtgewicht kanaalsysteem Climate Recovery halveert installatietijd

Climate Recovery luidt einde in voor stalen ‘Spiro’ buis in ventilatie.

Ruim 50 jaar geleden stapten wij over van betonnen lucht- en ventilatiekanalen naar de stalen ‘Spiro’ buizen. Sinds die overgang zijn het product en de markt nagenoeg niet veranderd, tot nu… aldus Jeroen Rook, CEO Bergschenhoek Groep B.V.

R-Vent Group B.V., de lucht- en ventilatiedivisie van de Bergschenhoek Groep, neemt inmiddels met trots deel in Climate Recovery Ind AB.

Lichtgewicht

Climate Recovery lanceert als eerste een flexibel geïsoleerde kanalen en hulpstukken portfolio gemaakt uit gerecycled glas, zand en soda. Dit lichtgewicht, geïsoleerde kanaalsysteem is meer de helft lichter dan stalen kanalen, halveert de installatietijd en is eenvoudiger te transporteren en te installeren.

 
Climate Recovery is goedgekeurd volgens CE-classificatie, A2-s1-d0 Onbrandbaar en luchtdichtheidsklasse D.

Nieuw tijdperk

De voordelen van het product voor iedere partner in de bouwkolom zijn overduidelijk. Tel daar de vermindering van CO2 uitstoot (80 tot 90% ten opzichte van de standaard stalen Spiro kanalen met na-isolatie) bij op en je ziet dat we aan het begin staan van een nieuw tijdperk.

 
Volgens Climate Recovery was het idee van een geïsoleerd kanaalsysteem om het leven van de installateur eenvoudiger te maken. CR kanalen kunnen voor transport namelijk plat gemaakt worden en komen automatisch terug in de oorspronkelijke robuuste vorm op de bouwplaats. Dit betekent dat ruim 28 meter kanaal getransporteerd kan worden in een verpakking van 2,4 meter met een totaal gewicht van nog geen 25 kilo.

Vermindering materiaal

Het Climate Recovery geïsoleerde ventilatiesysteem sluit perfect aan bij de groeiende vraag naar geïsoleerd kanaalwerk. De unieke producteigenschappen zorgen voor een natuurlijke geluiddemping in het kanaal van minimaal 6dB(A)/m. Mede doordat de buizen vervormbaar zijn van rond naar rechthoekig zonder wezenlijke aantasting van de luchtdoorstroom heb je minder materiaal nodig voor een werkend systeem.

 
Op basis van beoordeling van vooraanstaande experts op het gebied van ventilatie, luchtbehandeling en airconditioning (HVAC), kan de installatie nu in 50% van de tijd gebeuren ten opzichte van de installatie van traditioneel staal kanaalwerk met na-isolatie.

Introductie

De Climate Recovery producten zullen door heel Europa worden aangeboden via geselecteerde installatie partners en distributeurs. Het CR system zal in de loop van 2015 door de R-Vent Group geïntroduceerd worden op de Benelux markt.

 
Voor vragen over de productrange en technische specificaties zie onze (Engelstalige) documentatie op www.climaterecovery.com of e-mail naar climaterecovery@rvent.nl.

Onderneming

Climate Recovery Ind AB is gevestigd in Zweden. R-Vent Group B.V. is de lucht- en ventilatiedivisie van Bergschenhoek Groep. Ondernemingen die deel uitmaken van de R-Vent Group B.V. zijn: Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet, Vespi, Dutch Heatpump Solutions (Nederland), R-vent Belgium (België) en RoHa Groep (Polen).

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie