Productoverstijgende innovatie door integratie in het House of Tomorrow Today

ABB, DUCO Ventilatie & Sun Control en VELUX slaan handen ineen om bewoners te ontzorgen.

In de bouw worden veel nieuwe innovatieve producten gelanceerd die vaak alleen als stand-alone toepasbaar zijn. Eenmaal verwerkt in een gebouw is de toepassing van die producten niet altijd succesvol.

In tegenstelling tot het creëren van gemak, blijft de gebruiker vaak achter met hoop verschillende handleidingen en afstandsbedieningen. Tijd voor een productoverstijgende aanpak!

 
Via een introductie van Stichting Slimbouwen, hebben ABB, DUCO Ventilatie & Sun Control en VELUX de handen ineen geslagen om hun systemen te koppelen en zo één efficiënt en eenvoudig bedieningssysteem voor de bewoner te creëren.

Het nieuwe samenwerken

Door het vereenvoudigen van het bouwproces en een nieuwe manier van samenwerken beoogt Slimbouwen meer kwaliteit te kunnen garanderen. Sinds 2014 is ABB deelnemer bij Slimbouwen en nemen de medewerkers deel aan verschillende slimme innovatietrajecten met andere Slimbouwen deelnemers.

 
ABB gelooft in het nieuwe samenwerken. De ontmoetingen in het Slimbouwen netwerk met gelijkgezinden en de samenwerking in de realisatie van het eerste House of Tomorrow Today, ook wel HoTT genoemd, hebben de fabrikant geïnspireerd over eigen producten heen te kijken.

 
ABB, DUCO en VELUX hebben open kennis met elkaar gedeeld over de werking en aansturing van hun systemen. Met het koppelen van zowel de ABB domotica-componenten, de DUCO ventilatieroosters en mechanische ventilatiebox als de, op afstand te bedienen VELUX dakramen, wordt niet alleen een stuk gemak voor de gebruiker gecreëerd, maar wordt ook gezocht naar een optimale afstemming van producten waarmee de luchtkwaliteit en comfort in de gehele woning geoptimaliseerd wordt.

 
Door alle parameters zoals de CO2- , temperatuur- of vochtwaardes uit te lezen, gecombineerd met de stand van ventilatieroosters en dakramen, maakt het bijvoorbeeld mogelijk dakramen temperatuurafhankelijk te openen of te sluiten.

De eerste stap is gezet

Met het combineren van de ABB domotica, DUCO ventilatie en VELUX dakramen is een eerste stap gezet naar het ontzorgen van de bewoner. De bedrijven zijn er echter nog niet. Oververhitting in een woning wordt bijvoorbeeld een steeds groter probleem met de huidige isolatienormen.

 
Een natuurlijk ventilatiesysteem met free cooling biedt hier een oplossing voor. In combinatie met actieve zonwering kan deze oplossing verder versterkt worden. De bedrijven gaan daarom in samenwerking met Slimbouwen de ontwikkeling verder brengen. Door het uitvoeren van testen en meer pilotprojecten willen zij het samen mogelijk gaan maken om de bediening van alle componenten te integreren op het bedieningspaneel.

 
Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Slimbouwen via (030) 750 98 05 of via info@slimbouwen.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie