DTS biedt de architect meer

Kreunen Kunststoffen komt met ‘energiezuinige’ dorpels.

DTS®-dorpels zijn een begrip in de bouwwereld. Onder het motto ‘Nu maatwerk standaard is’ biedt Kreunen Kunststoffen passende oplossingen voor iedere situatie.

De introductie van ‘energiezuinige’ dorpels en een nieuwe kleurlijn oogstte veel lof van zowel architecten als verwerkers. Daarnaast is vanaf heden DTS® informatie beschikbaar voor BIM-gebruikers.

Belgisch hardsteen in kunststof

Tijdens de Week van de Bouw verraste DTS® de markt met een uitbreiding op de kleurlijnen, vertelt innovatiemanager Gijs Kreunen. “In de nieuwe dessins hebben we genuanceerde vlekjes aangebracht als bijna perfecte afgeleide van natuursteen.” Een schot in de roos, want Slangen Hochstenbach architecten van het appartementencomplex ‘De Linde’ koos vrijwel direct de variant Arduin voor 37 woningen in Maastricht. “Daar zijn we trots op, want als er één plaats in Nederland is die natuursteen ademt, dan is het wel Maastricht.

 
De architect was gecharmeerd van het sfeervolle en historische karakter. Naast esthetische kwaliteit bieden ook de energetische aspecten en de recyclebaarheid van DTS®-dorpels een duidelijke meerwaarde. Onze producten zijn ontworpen op waardebehoud na het einde van hun gebruiksduur.”

Oplossingen voor Passief bouwen

Om energiezuinig te kunnen bouwen is het van groot belang dat alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd. Bij de innovatieve DTS®-Passiefdorpel zijn deur, hang- en sluitwerk, kozijn en dorpel met een ketenpartner ontwikkeld en toegepast.

 
“Het materiaal waaruit de dorpel is vervaardigd beschikt al over een goede warmteweerstand. Voor het verder reduceren van warmteverliezen wordt de dorpel aan de binnenzijde voorzien van een isolerende regel. De dorpel is geschikt voor het plaatsen van drievoudige beglazing. Voorzieningen voor dubbele kaderdichtingen zorgen voor een zeer hoge wind- en waterdichtheid.”

 
Wanneer de dorpel wordt gecombineerd met een isolerende deur is een buitendeurkozijn mogelijk met een Ud-waarde ≤ 0,8 W/m²K. Hiermee voldoet het geheel aan de richtlijnen voor passieve bouw en is het toepasbaar in een gecertificeerd Passief Huis.

DTS® nu BIM proof

Voor complexe gebouwen is inzicht in en afstemming tussen ontwerp, uitvoering en beheer cruciaal. Naast bouwkundige details en informatie in het digitale platte vlak heeft DTS® zijn productengalerij nu in 3D-BIM uitgewerkt.

 
“De details beschikken over dezelfde veelzijdigheid als onze standaard DTS®-dorpels. Onderdelen als lengte, breedte, hoogte en sponningen zijn naar wens in te vullen. De BIM-bestanden zijn beschikbaar in rfa-formaat”, aldus Kreunen.

 
Monsters van het gehele kleurenpalet en BIM-informatie zijn aan te vragen via www.dts-dorpels.nl/NBD

« Nieuws overzicht