Markant profielsysteem voor de Nederlandse markt isoleert optimaal

SOFTLINE 82 NL van VEKA: Dutch design én zuinig met energie.

VEKA introduceert SOFTLINE 82 NL: het nieuwe kunststof profielsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor de toepassing van triple glas en qua vormgeving helemaal is afgestemd op de Nederlandse markt.

 
Kenmerkend voor SOFTLINE 82 NL is het ontwerp waarbij het glas terugliggend in het kozijn wordt gemonteerd; gebruikelijk bij traditionele kozijnen. VEKA heef ook in dit nieuwe profiel vastgehouden aan wandsterkte klasse A. Zodoende kunnen ramen en deuren het gewicht van het zwaardere (triple) glas makkelijk (blijven) dragen; ook na vele jaren.

Naast zekerheid biedt SOFTLINE 82 NL eindgebruikers nog meer voordelen: de uitmuntende isolerende eigenschappen van het profiel zorgen voor een energiesprong, lagere energiekosten, meer wooncomfort, minder tot geen condensvorming en een waardeverhoging van het huis. Bovendien gaan de dubbele dichtingen tocht en kou tegen.

Meer energie besparen dankzij betere isolatie

Het nieuwe dikwandige profiel van VEKA voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitsnorm: klasse A conform EN 12608. SOFTLINE 82 NL heeft een uitzonderlijk lage warmtegeleidingscoëfficiënt dankzij de uitgekiende meerkamertechnologie. Met een inbouwdiepte van 116 mm is het profiel perfect voorbereid op de toepassing van triple glas. Glasdikten tot en met 52 mm kunnen probleemloos worden toegepast.

De aangepaste glassponning in combinatie met triple glas maakt zeer hoge energie-efficiëntie tegen een aantrekkelijke investering mogelijk. Deze aanpassing is al succesvol toegepast in de eerste passiefhuizen. SOFTLINE 82 NL is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Stabielere deuren dankzij verhoogde buitenwandsterkte

Met de verhoogde buitenwandsterkte van 3,5 mm is het profiel helemaal berekend op de grote Nederlandse deuren. Daar komt bij dat de hoekverbindingen van SOFTLINE 82 NL extra stevig zijn door de meelasbare proppen in de hoeken, die de zware metalen versterkingsprofielen verbinden.

Met SOFTLINE 82 NL biedt VEKA bovendien oplossingen voor alle typen deuren. Zo is voor vleugeloverdekkende deurpanelen een speciaal profiel ontwikkeld waardoor deuren gemakkelijk en sneller te produceren zijn en bovendien deuren een moderne, chique uitstraling krijgen.

Meer keuze door diversiteit in vormen, stijlen en kleuren

Met 3 markante uitvoeringen biedt het nieuwe profiel veel toepassingsmogelijkheden:

  • SOFTLINE 82 NL - een verdiept, afgeschuind profiel met een inbouwdiepte van 116 mm, waarbij het glas terugliggend in het kozijn wordt gemonteerd;
  • SOFTLINE 82 NL RETRO - het stoere, robuuste profiel voor grote, heldere lijnen dat de sfeer van de jaren dertig ademt;
  • SOFTLINE 82 AD – de moderne, strakke uitvoering met een inbouwdiepte van 82 mm.

De 3 uitvoeringen zijn naar smaak door elkaar te verwerken en met elkaar te combineren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de rechte bovendorpel van SOFTLINE 82 NL RETRO te combineren met de afgeschuinde onderdorpel van SOFTLINE 82 NL.

Over variatie gesproken

De profielen zijn leverbaar in meer dan 50 kleuren en decors. Op SOFTLINE 82 NL AD kan een aluminium cliplijst in een voorkeurkleur worden aangebracht. De diversiteit in stijlen en kleuren betekent ontwerpvrijheid voor architecten en keuzevrijheid voor huiseigenaren, die ramen en deuren volgens hun persoonlijke smaak laten uitvoeren.
Daarmee is SOFTLINE 82 NL een veelzijdig profielsysteem dat helemaal aansluit bij de behoeften van de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt. Het biedt architecten ontwerpvrijheid.

 
www.vekakozijn.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie