ROCKFON Mono Acoustic plafond dempt rumoer Markthal

Opmerkelijk debuut nieuw akoestisch ROCKFON Mono® Acoustic plafond in avant-gardistische Markthal Rotterdam.

De nieuwe generatie monolithische plafonds van ROCKFON biedt architecten en plaatsers wat ze zoeken: veelzijdigheid, een gladdere afwerking en snelle plaatsing.

Daarom koos men in de Markthal voor de ROCKFON Mono® Acoustic: één van de best presterende monolithische akoestische plafondsystemen op de markt.

Gladdere afwerking en veelzijdiger

Het nieuwe Mono Acoustic heeft een nieuwe pleistersamenstelling voor een gladdere en makkelijker aan te brengen afwerking. Het kan bovendien vlak, in een helling of gebogen worden geplaatst, in het wit of in aangepaste kleuren. Kortom: verregaande ontwerpvrijheid.
Mono Acoustic is voor het plafond van de Markthal toegepast om het rumoer op de voedingsmarkt te dempen, een achtergrond te creëren voor de prachtige kunstwerken, en een snelle en eenvoudige plaatsing mogelijk te maken.

Intelligente plaatsing

Mono Acoustic past in elke ruimte en kan worden opgehangen aan een hangplafondsysteem van Chicago Metallic® of rechtstreeks op bestaande plafonds of wanden worden aangebracht. Dankzij de talloze ontwerpopties is Mono Acoustic eenvoudig tot een concaaf, convex of S-vormig oppervlak te vormen, mét de mogelijkheid om verlichtingsarmaturen, airconditioning- of ventilatiesystemen en inspectieluiken in te bouwen.

Sneller plaatsen

Plaatsers kunnen de nieuwe Mono Acoustic pleister gemakkelijker aanbrengen dan de vorige mix en de TE-kanten vergen minder vulmiddel. Daardoor is deze oplossing veel sneller te plaatsen. Ook de eenvoudige nieuwe haken en het bijzonder stabiele Chicago Metallic Monolithic-profiel spelen hierbij een belangrijke rol.

Naadloos aanpassen

Mono Acoustic past zich naadloos aan elke ruimte aan, zowel bij nieuwbouw- als bij renovatieprojecten. De tijdloze, monolithische uitstraling sluit perfect aan bij het karakter en de authentieke architectuur van historische gebouwen; ideaal voor renovatieprojecten. Het plafond is ook geschikt voor nieuwbouw en kan zowel in grote atriums als kleinere ruimtes worden aangebracht als naadloos plafond, in eilanden of tegen wanden.

Geweldige akoestiek

Het kernmateriaal bestaat uit steenwol dat geluid absorbeert, echo's beperkt en de nagalm drastisch vermindert. Het systeem haalt een hoog geluidsabsorptieniveau (0,90αw) van Klasse A en een hoge brandweerstand (klasse A2). De tegels zijn vormvast tot een relatieve luchtvochtigheid van 100 % en kunnen worden geplaatst in een omgevingstemperatuur van 0 tot 40°C.
Ze kunnen dus worden geïnstalleerd voordat het gebouw wind- en regendicht is, zonder risico op vervorming. Het resultaat: een aangenaam binnenklimaat met de voordelen van de brandwerendheid, vochtbestendigheid en vormvastheid van een plafond in steenwol.

 
Meer informatie: www.rockfon.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie