Rc 6,0 wordt ruim gehaald met het Kalzip DuoPlus® systeem.

Kalzip is klaar voor verzwaarde isolatie-eisen Bouwbesluit 2015.

In het vernieuwde Bouwbesluit 2015 wordt de eis om de gebouwschil naar een Rc-waarde van 5,0 te brengen gedifferentieerd. Dit houdt in: een Rc-waarde van 6,0 voor daken, 4,5 voor gevels en 3,5 m2K/W voor begane grondvloeren.

Kunststof E-klip voorkomt koudebrug

Een aantal jaren geleden had Kalzip al de kunststof E-klip ontwikkeld om koudebruggen als gevolg van bevestigingen te voorkomen. E-klips bestaan uit een stalen kern met een kunststof omhulling. Deze stalen kern is noodzakelijk om voldoende druk en trekkrachten op te kunnen vangen. Dit omdat er naast verzwaarde eisen ter attentie van de Rc-waarden ook op het gebied van windbelasting verzwaarde eisen zijn.

Nu ook toepasbaar bij hybride isolatiesysteem

De E-klip kon vooralsnog alleen toegepast worden met zachte isolatiematerialen aangezien de klips door de isolatielaag heen gaan. Met de verzwaarde eisen ten aanzien van de Rc-waarde ontstond de behoefte aan een hybride isolatiesysteem, harde beter isolerende materialen gecombineerd met een zachte isolatie en de inbouw van hogere pakketten isolatie. In deze behoefte voorziet het Kalzip DuoPlus/Duo® systeem.

 
Kalzip heeft een nieuwe brochure omtrent dit thema uitgebracht, voor meer informatie neemt u contact op met Kalzip Benelux.

 
Kalzip Benelux
(0251) 49 39 68
Nederland@kalzip.com

« Nieuws overzicht