Elektrische heat tracing en isolatie? Heating Group International!

Naast tracing materialen kunt u ook voor isolatie terecht bij Heating Group International.

Heating Group International is leverancier van elektrische heat tracing systemen. Deze systemen zorgen voor vorstbeveiliging van leidingwerken die niet mogen bevriezen. Denk hierbij aan waterleidingen, koelleidingen van een koelinstallatie en sprinklerinstallaties.

Wanneer deze objecten in de buitenlucht staan is enkel isolatie niet voldoende, bij een strenge winter zal er bevriezing ontstaan. Door het aanbrengen van een zelfregelende verwarmingskabel (tracing) worden de leidingen beschermd tegen vorstgevaar.

Isolatie

Heating Group International levert het complete pakket: ontwerp, calculatie, zelfregelende verwarmingskabel, accessoires, temperatuurregeling en desgewenst verzorgt Heating Group International ook de montage van het systeem. Naast de tracing materialen kan ook de isolatie door Heating Group International worden meegenomen. Door de jaren heen zijn er goede samenwerkingsverbanden ontstaan tussen Heating Group International en verschillende isolatiebedrijven.

Kosten besparen

Elk project voor tracing is uniek. Afhankelijk van de specificaties wordt er een warmteverliesberekening gemaakt waarop een kabelkeuze en een ontwerp gemaakt wordt. Door hier kritisch naar te kijken kunnen er kosten bespaard worden. Bijvoorbeeld als er groepen bespaard kunnen worden.

Continue goede werking

Belangrijk is ervoor te zorgen dat een systeem goed blijft werken, al helemaal wanneer het een veiligheidsvoorziening betreft zoals een sprinklerinstallatie. Heating Group International levert hiervoor thermostaten met een storingsmelding. Hierbij schakelt het systeem in op een bepaalde temperatuur. Wanneer het systeem niet inschakelt of er is spanningsuitval, dan wordt er een storing gemeld. Zo kan het probleem nog verholpen worden voordat de leidingwerken ook daadwerkelijk bevriezen.

 
Een goed werkend tracing systeem hangt van veel factoren af:

  • er moet er goed geïsoleerd worden;
  • er moet voldoende vermogen in de verwarmingskabel zitten;
  • de montage moet goed uitgevoerd worden;
  • het systeem moet goed aangestuurd worden.

 
Voor al deze onderdelen kunt u terecht bij Heating Group International. Kortom, alle onderdelen bij één partij.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie