Hoogwaardige branddeuren van Metacon zorgen voor maximale veiligheid

Metacon’s uitgebreide assortiment biedt voor iedere situatie een passende oplossing.

Brandbeveiliging is belangrijk. Tenslotte zijn mens, dier en materialen zodoende goed beschermd.

Metacon heeft het breedste assortiment van Nederland: van brandwerende roldeuren, hefdeuren, overheaddeuren, schuifdeuren en rolschermen.

Toonaangevend

De producten zijn van hoge kwaliteit, scherp geprijsd en kunnen snel worden geleverd. Omdat productie plaatsvindt in eigen fabriek is Metacon zeer flexibel en kan er perfect ingespeeld worden op de wensen van de klant. Metacon streeft continu naar vernieuwing en wil toonaangevend zijn bij de ontwikkeling van duurzame producten en innovatieve oplossingen. Metacon levert uitsluitend aan haar dealers.

Classificering

Metacon test al haar branddeuren altijd bij een geaccrediteerd laboratorium zoals Efectis of Fires. De laatste jaren wordt iedere deur tweezijdig, in én voor de oven, geplaatst en getest volgens de meest recente Europese normeringen: de NEN-EN 1634-1.

 
Wanneer het beoogde doel middels deze testen wordt behaald, geeft Metacon de opdracht een classificering aan de betreffende deur te geven op basis van de meest recente Europese normeringen, de NEN-EN 13501-1.

Opslag gevaarlijke stoffen

Brandwerende roldeuren en overheaddeuren zijn ook leverbaar met een, door Efectis Nederland geteste en gecertificeerde, vloeistofkering en eventueel gewenste ATEX (explosieveilige) componenten, waardoor deze deuren dé oplossing bieden bij PGS-ruimtes (opslag gevaarlijke stoffen).

Koude en warme rook

Metacon heeft als eerste fabrikant in Europa haar branddeuren succesvol getest op zowel brandwerendheid als rookwerendheid. De brandwerende roldeuren (RGS EI(1) 60 / EW 180 en RGS EI(1) 120), overheaddeuren (OHD EI(1) 60 / EW 90) en schuifdeuren (SGS Standard en SGS Pro) zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3. De branddeuren zijn getest op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie