Beveiliging door licht: Rolflex presenteert het lichtgordijn

Compactdeuren standaard uitgevoerd met een lichtgordijnbeveiliging.

Vanaf 2014 zijn de Compact vouwdeuren voorzien van een lichtgordijnbeveiliging. Op de Gevel 2015 presenteerde Rolflex Nederland BV onlangs deze vervanger van de onderloopbeveiliging.

Met deze lichtgordijnbeveiliging kan een bedrijfsdeur gesloten worden zonder dat er iemand toezicht hoeft te houden op de sluitbeweging.

Beschermend gordijn

Het lichtgordijn bewaakt de deuropening tot een hoogte van 2500 mm en signaleert obstakels. Door het vormen van een beschermend gordijn van infrarode lichtstralen wordt de opening afgeschermd. Bij activering, bijvoorbeeld wanneer iemand nog snel onder de deur door wil terwijl deze aan het sluiten is, zal de sluitbeweging stoppen en gaat de deur automatisch weer omhoog zodat het deurblad geen gevaar oplevert. Ook wanneer er een object in de deuropening staat, zal het lichtgordijn dit detecteren en zal de deur dus vanzelf weer omhoog gaan.

 
In tegenstelling tot een onderloopbeveiliging die onderin het deurblad is verwerkt en eerst contact moet maken met obstakel, detecteert de lichtgordijnbeveiliging een obstakel en komt het deurblad er dus niet in mee in contact en zal er dus ook geen schade ontstaan.

Compactdeuren uitgevoerd in volglas uitvoering zonder tussenstijlen

Begin dit jaar heeft Rolflex de eerste Compact vouwdeuren geplaatst in een geïsoleerd volglas uitvoering zonder tussenstijlen. Deze deuren zijn hierdoor uitermate geschikt voor hoog design bedrijfsruimtes zoals autoshowrooms, brandweerkazernes enz.

 
Meer over Compact vouwdeuren

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie