ABB komt met nieuw ontwerp voor aansluitklemmen

Sneller werken, minder voorraad en groter overzicht.

ABB, marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologieën, lanceert een nieuw ontwerp in de populaire SNK-serie: aansluitklemmen met PI-Spring. Dit ontwerp combineert de voordelen van push-in en spring-techniek in één klem.

Het maakt het werken sneller, de voorraad minder en het overzicht groter.

Sneller werken

De aansluitklemmen zijn geschikt voor verschillende kabels. De gebruiker kan kiezen welke techniek hij wil gebruiken. Voor geprepareerde kabels is de push-in techniek zeer geschikt. Daarbij is geen schroevendraaier nodig en worden kabels automatisch goed geleid. Dit betekent een tijdsbesparing van 50 %. Voor buigzame kabels werkt de spring-techniek beter, waarbij een schroevendraaier voldoende is om de kabel makkelijk in te voeren.

Minder voorraad

De combinatie van 2 technieken in één klem heeft een ander groot voordeel. De gebruiker heeft minder voorraad nodig omdat verschillende klemmen niet aangeschaft hoeven te worden. ABB heeft deze voorraadsbesparing verder doorgevoerd in de accessoires. Deze zijn niet uniek maar voor verschillende typen aansluitklemmen te gebruiken.

Meer overzicht

De aansluitklemmen zijn uitermate gebruiksvriendelijk. Allereerst heeft de gebruiker meer ruimte om de kabels te leiden omdat er een hoek in het blok zit. Daarnaast is er meer overzicht door het asymmetrische ontwerp. Dit voorkomt fouten en verwarring bij het invoeren van een grote hoeveelheid kabels. Tot slot is de beschikbare ruimte groter dan bij de voorgangers.

Toepassingen

De klemmen zijn gecertificeerd en voldoen aan internationale standaarden. Dit maakt ze geschikt voor uiteenlopende applicaties in industrie, utiliteit, transport, marine en EX-applicaties. De SNK-aansluitklemmen zijn halogeenvrij.

 
ABB b.v.
(010) 407 80 13
www.abb.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie