GeniaAir van AWB is startpunt voor verbetering energieprestaties

Uniek elektrisch warmtepompsysteem heet GeniaAir.

Met GeniaAir heeft AWB de primeur om als eerste fabrikant een warmtepompsysteem voor verwarming, warm water en koeling op de markt te brengen die zowel in een all electric uitvoering als een hybride uitvoering leverbaar is.

 
AWB’s GeniaAir is een compleet, eenvoudig installeerbaar en betrouwbaar systeem waarmee eenvoudig verbeteringen op het gebied van energieprestaties en comfort kunnen worden gerealiseerd. Met een maximale EPC-verbetering van 0,35 (een sprong in het energielabel tot 3 stappen) en een besparing op verbruikskosten van 25% is AWB’s GeniaAir een relevante oplossing.

 
Met de GeniaAir biedt AWB alle strategische partijen in de keten (adviseurs, woningcorporaties en installateurs) een startpunt voor verbetering van energieprestaties van woningen. GeniaAir staat voor een sterke verbetering van energieprestaties, is eenvoudig toepasbaar voor iedere woning (met of zonder gasaansluiting, bestaande bouw en nieuwbouw), is makkelijk te onderhouden en biedt een hoge bedrijfszekerheid.

All electric of hybrid versie

Afhankelijk van de situatie kan GeniaAir worden geïnstalleerd als all electric of als hybride systeem. Een gasaansluiting wordt overbodig door toepassing van de all electric versie. De GeniaAir lucht/water warmtepomp zorgt voor de productie van verwarming, warmwater en topkoeling. Voor iedere gezinssituatie is er warmwater naar behoefte met een 200l ThermoBoiler. Met de elektrische naverwarming wordt het comfort ook onder uitzonderlijke weersomstandigheden gegarandeerd.

 
De hybrid versie van het GeniaAir systeem combineert 2 technieken: de GeniaAir lucht/water warmtepomp en een (bestaande) HR-ketel. De warmtepomp verzorgt de verwarming. De HR-ketel bereidt het warmwater en ondersteunt wanneer nodig de warmtepomp. De Dynamische Systeem Intelligentie optimaliseert de inzet van de warmtepomp en HR-ketel op basis van energieprijzen waarmee de kostenbesparing op kan lopen tot 25%.

Drie onderdelen

De GeniaAir lucht/water warmtepomp heeft een vermogen van 4,7 kW en bereikt een in de markt ongeëvenaard COP van 4,7.
Met de elektrische naverwarming wordt het comfort ook onder uitzonderlijke omstandigheden gegarandeerd. Deze naverwarmer is afhankelijk van het warmteverlies van de woning schakelbaar van 2/4/6 kW.
De 200 liter ThermoBoiler, het derde onderdeel in de GeniaAir keten, is voorzien van een wisselaar met groot oppervlak voor efficiënte warmteoverdracht en een elektrische naverwarmer voor legionellapreventie.
Bij de GeniaAir hybrid zorgt het Dynamische Systeem Intelligentie voor maximale efficiency door te kiezen tussen gas via de HR-ketel of elektra via de warmtepomp. Deze formule is gebaseerd op de COP (Coefficient Of Performance) en de ingegeven energieprijzen.

Kenmerken
  • geschikt voor installatie in alle typen woningen, met of zonder gasaansluiting, in bestaande bouw en nieuwbouw en in woningen met hoog- en laagtemperatuur CV-systemen;
  • geen split unit systeem; luchtunit en warmtepomp zijn beide ondergebracht in één compacte buitenunit;
  • installatie mogelijk onder een minimale bouwkundige ingreep; benodigde binnenruimte is minimaal;
  • ExaMaster warmtepompregeling maakt controle en onderhoud eenvoudig door de automatische herkenning van systeemcomponenten, een overzichtelijk bedieningspaneel en de voorgeprogrammeerde installatie-assistent;
  • hoogste COP van alle all electric oplossingen op de markt; de enige met een hoog-temperatuur afgifte systeem;
  • opgebouwd als monoblok systeem en is als enige geschikt voor een hoog temperatuur systeem;
  • optimale afstemming van componenten doordat de systeemcomponenten bijna uitsluitend door AWB zelf zijn vervaardigd.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie