Energiebesparen en meer (woon)comfort met Triple beglazing

Pilkington biedt comfortabele verbetering dubbelglas toepassing.

Met drievoudig isolerende beglazing beter bekend als Triple beglazing of Triple glas, is het mogelijk om het warmteverlies via ramen en deuren nog verder te beperken en het (woon)comfort te verhogen ten opzichte van huidige dubbelglas oplossingen.

Opbouw

Een hoogwaardige Triple beglazing bestaat in het algemeen uit drie bladen floatglas met daartussen twee afstandhouders voorzien van een gas- en vochtdichte primaire dichting (Butyl) en rondom afgedicht met een polsysulfide of siliconen randafdichting voor de mechanische sterkte. Hierdoor ontstaan er twee luchtdichte en hermetisch afgesloten spouwen.

 
Op 2 van de 3 bladen floatglas is er aan de spouwzijde, meestal op positie 2 en 5, een warmtereflecterende coating aangebracht elk grenzend aan een afzonderlijke spouw. De beide spouwen zijn gevuld met een edelgas, zoals Argon of in bijzondere gevallen een Krypton gasvulling. Hierdoor ontstaat er een isolatieglas dat net zo duurzaam is als dubbelglas, maar met verbeterde isolatiewaarden en een hoger comfort.

Energie besparen

De isolatiewaarde (Ug) van glas uitgedrukt in W/m2K geeft eigenlijk weer wat het energieverlies is per m2 glas. Hoe lager dit getal, hoe kleiner het energieverlies.

 
Uitgaande van standaard HR++ dubbelglas met een Ug-waarde van 1,2 W/m2K kan gesteld worden dat tijdens een koude nacht (buitentemperatuur 0°C) en een binnentemperatuur van 20°C, er bij een gemiddelde woning (20 m2 glas) continu 480 Watt (1,2 × 20 × 20) aan energie verloren gaat. Ter vergelijking: bij eenzelfde woning met Triple beglazing met een Ug-waarde van 0,6 W/m2K ligt het warmteverlies rond de 240 Watt.

Meer comfort

Naast energiebesparing zorgt toepassing van Triple glas ook voor meer comfort. Door de dubbele spouw en extra warmtereflecterende coating zal de oppervlaktetemperatuur van de binnenruit (kamerzijde) bij Triple glas hoger zijn en minder afkoelen bij extreme weersomstandigheden. Dit zorgt voor minder koudeval langs het raam en maakt het geschikt voor combinaties met LTV oplossingen (lage temperatuur verwarming) in een woning.

Pilkington Anti-condensatie Glas

Om de aanzet van condensvorming te vertragen of te voorkomen kan een buitenruit uitgevoerd worden met Pilkington Anti-condensatie Glas. Dit glas is aan de buitenzijde van een zeer dunne harde online coating voorzien waardoor het glasoppervlak aan de buitenzijde enkele graden warmer blijft dan gewoon glas en daarmee de oppervlaktetemperatuur boven het dauwpunt houdt.

Kwaliteitsborging

Pilkington Benelux is de eerste producent die sinds de introductie van het KOMO kwaliteitskeurmerk voor Triple beglazing zijn Triple beglazing van het KOMO-certificaat mag voorzien. KOMO gecertificeerde Triple beglazing is herkenbaar aan de HR3 aanduiding op de afstandhouder van de Triple beglazing en op het etiket van het product. De KOMO-certificering biedt de afnemer de garantie dat de Triple beglazing voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaard die de BRL 2207 voorschrijft.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie