Promat®-SYSTEMGLAS combineert transparantie met brandveiligheid

Promat®-SYSTEMGLAS geeft architecten de ruimte die zij nodig hebben.

Licht en transparantie hebben een directe invloed op hoe men zich voelt in een gebouw en zijn hierdoor van groot belang in ieder ontwerp. Architecten staan voor de opgave om transparantie en brandveiligheid in hun ontwerpen te combineren.

Gebouwen worden opgedeeld in brandcompartimenten en daarbij kunnen brandwerende scheidingswanden de transparantie begrenzen.

Onbeperkte transparantie

Promat®-SYSTEMGLAS doorbreekt dit obstakel omdat met Promat®-SYSTEMGLAS onbeperkte transparantie kan worden gecreëerd. Het systeem garandeert een brandwerendheid van 30, 60 of 90 minuten, zonder stijlen en met onbeperkte lengte. Promat®-SYSTEMGLAS geeft architecten dus de ruimte die zij nodig hebben. De belangrijkste eigenschappen zetten we graag voor u op een rijtje:

  • volledige transparantie zonder stijlen;
  • de naden worden met speciale siliconen gevuld;
  • getest met brandwerende deursystemen;
  • onder hoeken te plaatsen, nagenoeg zonder verticale profielen;
  • toepasbaar met onbeperkte lengte en hoogte tot 5 meter;
  • brandwerend volgens de 3 criteria: stabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie.
Toepassing

Promat®-SYSTEMGLAS wordt zeer breed toegepast, overal waar licht de boventoon moet voeren: in kantoor- en overheidsgebouwen, in de openbare ruimte, maar ook in de renovatie. Zo contrasteert glas prachtig met oude houten balken en stenen. De oorspronkelijke materialen blijven zichtbaar en daarmee het oorspronkelijk karakter van het gebouw.

Ruimtelijke effecten

In de openbare ruimte zorgen licht en transparantie voor veiligheid en comfort. Promat®-SYSTEMGLAS wordt daar dan ook vaak toegepast. Het nieuwe metrostation in Rotterdam is hier een goed voorbeeld van. De onbeperkte lengte, de grote hoogte en de verwerking zonder stijlen zorgt voor ongekende ruimtelijke effecten, waarbij toch volledig aan de eisen van brandwerendheid wordt voldaan.

Verwerking

Promat®-SYSTEMGLAS is een beglazingssysteem voor de binnenruimte. Het wordt meestal gebruikt in een systeem met inklemming in een kader aan de boven- en onderzijde. De voegen tussen het glas worden opgevuld met de speciale Promat®-SYSTEMGLAS siliconenkit.

 
Meer informatie op promat.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie