Geveloplossing met buitenafwerking heet Stalius

Stalius kant-en-klaar gevel: de volgende stap in prefab.

De buitenschil is een van de meest tijdrovende onderdelen van een gebouw als het om afwerken gaat. Daarnaast is het, door toevoeging van de isolatie en kozijnen, ook verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de prestatie van een gebouw.

CRH Structural introduceert de Stalius kant-en-klaar gevel: een prefab geveloplossing met buitenafwerking. Door zowel het binnenblad, de isolatie, als de gevelafwerking onder fabrieksmatige en gecontroleerde omstandigheden te fabriceren, biedt CRH Structural met Stalius kant-en-klaar gevel een hoge en constante kwaliteit. Het is een snelle, lichte en droge bouwmethode zonder afval op de bouwplaats.

Vrij indeelbaar

De Stalius kant-en-klaar gevel kan zowel gevelvullend als constructief worden toegepast. De gevels hebben het vermogen om zowel in een dragende als stabiliserende toepassing uitgevoerd te worden. Zo kan de gehele schil in Stalius gevelelementen gemaakt worden, veelal zonder stabiliteitswanden in het casco. Hiermee wordt de vrije indeelbaarheid vergroot en is het eenvoudiger om op individuele wensen in te spelen en zo te beantwoorden aan de toenemende vraag naar wooncomfort.

Direct wind-, lucht- en regendicht

De gevels zijn kant-en-klaar. Van buiten heeft de gevel geen bewerking meer nodig en is het een aaneengesloten geheel met de isolatieschil. De binnenzijde is afgewerkt met een hoogwaardige beplating. Standaard wordt een gipsvezelplaat toegepast die alleen nog een filmlaag als afwerking behoeft.

 
Aansluitingen op vloeren, daken, etc. zijn allemaal gestandaardiseerd, waardoor een optimale aansluiting wordt gegarandeerd. De elementen worden in de fabriek voorzien van kozijnen, dagkant-afwerkingen en raamdorpels, waardoor het gebouw direct wind-, lucht- en regendicht is.

Snelle bouwtijd

De grote voordelen zijn een snelle bouwtijd en nog minder arbeid op de bouwplaats. De producten zijn geproduceerd onder fabrieksmatige omstandigheden waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Stalius heeft alle gangbare afwerkingen in haar pakket en kan voor elk project adviseren. Daarnaast is Stalius door zijn lichte opbouw een economisch voordelige toepassing.

Stalius staalframe-oplossingen

Binnen CRH Structural produceert, levert en monteert Stalius stevige lichtgewicht wanden en gevels opgebouwd uit een hoogwaardig geïsoleerd stalen frame. Stalius is de oplossing waar hoge mate van prefabricage, een laag gewicht en hoge maatvastheid gewenst zijn. Van lichtgewicht scheidingswanden tot complete kant-en-klare geveloplossingen met gevelbekleding passend binnen uw project.

CRH Structural

CRH Structural is dé partner voor de ruwbouw van bouwend Nederland voor zowel voor de stapelbouw als montagebouw binnen woning- en utiliteitsbouw. CRH Structural heeft 5 vijf merken onder haar dak:

  • Alvon;
  • Calduran Kalkzandsteen;
  • Dycore Systeemvloeren;
  • Heembeton;
  • Stalius staalframe-oplossingen.

 
Hierdoor biedt CRH Structural een uitzonderlijk breed assortiment met alle wand-, vloer- en casco-oplossingen. De activiteiten van CRH Structural zijn afgestemd op het gehele bouwproces, van ontwerp-, architecturale of constructieve ondersteuning, tot de levering van de producten met eventuele montage van het complete casco voor de bouwer of aannemer.

 
CRH Structural is onderdeel van de CRH Group, internationaal leverancier van bouwmaterialen. Kijk voor meer informatie op www.crhstructural.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie