Verplaatsbare wanden Breedveld hebben 'gevoel' voor luchtkwaliteit

Speciale uitvoering Breedveld Conference-serie is voorzien van geluiddempende overstroomroosters.

Regelmatig wordt er in de media geschreven over de slechte luchtkwaliteit op scholen, zorginstellingen of andere utiliteitsgebouwen. Aan flexibele of mobiele wanden hoeft dat inmiddels niet te liggen.

Sterker nog, een speciale uitvoering van de Breedveld Conference-serie is voorzien van geluiddempende overstroomroosters. Deze luchtroosters zijn speciaal ontwikkeld voor situaties waarbij luchtventilatie én vermindering van geluidsoverdracht samen moeten gaan.

Luchtdoorvoer

De condoleanceruimte van de Rotterdamse begraafplaats St. Laurentius is onlangs gerenoveerd. Een opvallend onderdeel van de renovatie betrof de flexibele scheidingswanden met de genoemde geluiddempende luchtdoorvoerroosters. De wanden scheiden feitelijk de aularuimte van een ruimte waar horecafaciliteiten staan opgesteld. Daardoor kan in de aularuimte de afscheidsceremonie plaatsvinden, terwijl in de aangrenzende ruimte koffie en aanverwante producten kunnen worden voorbereid. De flexibele tussenwanden zorgen voor een optimale geluidsisolatie, maar ook voor een goed stromende luchtdoorvoer.

Duurzaam en flexibel

De combinatie van verplaatsbare wanden met geluiddempende luchtdoorvoerroosters is al op vele fronten toegepast. Eerder heeft Breedveld deze optie ook verwerkt in de hotelsector, zoals in het Stay Okay hostel in Egmond aan Zee. Maar daarnaast is deze special ook ideaal voor werkplekken waar met regelmaat behoefte is aan afzondering, zonder dat dit afbreuk doet aan de luchtkwaliteit.

 
Flexibel verplaatsbare wanden vormen een belangrijke schakel in vastgoed waar flexibiliteit gewenst is. Een flexibel gebouw is bij voorbaat duurzamer dan een complex dat niet flexibel is. Zeker met het oog op ontwikkelingen als krimp of schaalvergroting in de zorgsector of het onderwijs. Wanden die zijn voorzien van geluiddempende overstroomroosters vormen daarbij een welkome aanvulling.

Wandoplossing

Op onze impressie c.q. architectenpagina’s vindt u tal van voorbeelden die architecten en opdrachtgevers inspireren om tot de juiste wandoplossingen te komen. Als oplossing voor winkelleegstand, leegloop in zorgvastgoed, herbestemmingsprojecten, enzovoort. En ook vindt u er een breed uitgelicht scala aan afwerkingen, gecombineerd met variaties met glasopeningen en loopdeuren.

 
Meer weten? Bel (0487) 54 28 88 of stuur een mail naar info@breedveld.com.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie