2resist® 60 ceiling system combineert flexibiliteit met hoge brandwerendheid

Nieuwe 2resist® 60 ceiling system is resultaat samenwerkingsverband Faay, Promat en Sira.

Wand- en plafondspecialist Faay Vianen B.V. is trots op de samenwerking die het bedrijf inmiddels is aangegaan met Promat BV, marktleider in bouwkundige brandpreventie, en met brandpreventiespecialist Sira.

Met als resultaat: het nieuwe 2resist® 60 ceiling system, een doorontwikkeling van het in 2014 geïntroduceerde 2resist® 120 ceiling system. Het nieuwe 2resist® 60 ceiling system is inmiddels getest bij Efectis (voorheen TNO). Daarbij is de beoogde uitkomst, 60 minuten brandwerendheid, ruimschoots overtroffen.

Snel aanbrengen

Het systeem bestaat uit slechts 2 componenten: brandwerende Promat panelen en Faay bevestigingsprofielen. Een geweldige oplossing als er snel een brandwerende scheiding aangebracht moet worden die aan alle relevante Bouwbesluiteisen moet voldoen.

 
Voor de speciale brandwerende profilering aan de plafondpanelen heeft Faay een hypermoderne CNC-frees laten installeren. Extra bijzonder is dat de panelen met deze profilering toch uitneembaar blijven voor bijvoorbeeld onderhoudswerk.

 
Na het terugleggen van de platen heeft het plafond zijn oorspronkelijke brandwerendheid weer helemaal terug. Met de speciale kantprofielen wordt het 2resist® 60 ceiling system mooi afgewerkt. Bovendien is het mogelijk aan deze kantprofielen schilderijen en dergelijke op te hangen.

Vakkundige montage

Zowel het 2resist® 60 als het 2resist® 120 ceiling system kan worden gemonteerd door het gespecialiseerde en gecertificeerde montagebedrijf Sira. Ook andere montagebedrijven zullen door Faay en Promat worden opgeleid om deze hooggekwalificeerde plafonds onder certificaat te kunnen monteren.

 
Dit ontzorgt gebouweigenaren en geeft hen de zekerheid van een vakkundige montage die eraan bijdraagt dat de 2resist® plafonds de wettelijke toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Vooral voor toepassing in de zorg, waar extra vluchttijd letterlijk van levensbelang is, zijn deze plafondsystemen ideaal.

Maatschappelijk verantwoord

Faay Vianen is van oudsher een bedrijf dat topkwaliteit, duurzaamheid, ecologisch verantwoord bouwen en respect voor mens en milieu bijzonder belangrijk vindt voor een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsuitoefening. Op basis hiervan heeft Faay haar samenwerkingspartners Promat en Sira zeer zorgvuldig uitgekozen.

 
Meer informatie kunt u opvragen bij Faay Vianen: tel. (0347) 37 66 24 of info@faay.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie