Sto-Ecoshapes biedt nieuwe mogelijkheden voor individueel ontwerp

Tijdens Gevel 2015 lanceert Sto Isoned een bèta-release van deze nieuwe prefab stucvormen.

Een gepersonaliseerd ontwerp, onderhoudsarm, lichtgewicht en duurzaam zijn slechts enkele voordelen van Sto-Ecoshapes. Tijdens Gevel 2015 lanceert Sto Isoned een bèta-release van deze nieuwe prefab stucvormen.

Sto-Ecoshapes is geen plaatmateriaal, tegel of steen, maar een nieuwe toepassing van een bewezen technologie. Dankzij een custom-made productieproces zijn Sto-Ecoshapes naar eigen wens te ontwerpen zodat architecten een gepersonaliseerde gevelafwerking kunnen ontwikkelen.

Persoonlijke vormgeving

Sto-Ecoshapes zijn prefab stucvormen op basis van minerale componenten. Tijdens het geïndustrialiseerde productieproces kunnen architecten op verschillende momenten zelf 'aan de knoppen draaien'.

 
Zo kiest de architect een basiskleur, vorm en formaat. Hij bepaalt of er kleurnuances gewenst zijn en personaliseert het materiaal door de keuze van een eigen oppervlaktestructuur of instrooiing. Het resultaat is een persoonlijke vormgeving op het gebied van kleur, structuur en formaat.

 
Om de reikwijdte van de mogelijkheden van het materiaal aan te tonen én om te inspireren bestaat de bèta-release van Sto-Ecoshapes momenteel uit een collectie van 5 patronen en 18 kleuren.

 
Meer informatie is te vinden op www.sto.nl.

Gezamenlijke productontwikkeling

Sto heeft Sto-Ecoshapes ontwikkeld met experts op het gebied van architectuur, woningbouw en stadsvernieuwing. Om tegemoet te komen aan de vraag naar duurzame prefab gevels die het bouwproces slimmer en sneller maken, is gezocht naar een alternatief voor conventionele geveloplossingen.

 
Tijdens Gevel 2015 (hal 3, stand B024) nodigt Sto architecten uit om kennis te maken met de bèta-versie van de inspiratiecollectie en zelf te beoordelen wat het materiaal hen te bieden heeft.

Duurzaam en verantwoord bouwen

Sto loopt voorop in het ontwikkelen van nieuwe duurzame oplossingen in gevelisolatie. Klimaatverandering is een belangrijke reden om voortdurend te zoeken naar nieuwe gevelconcepten die de energieconsumptie van gebouwen verminderen.

 
Een gevel moet duurzaam, functioneel en betaalbaar zijn. De energetische efficiëntie van buitengevelisolatie is al bewezen. Toegepast op een buitengevelisolatiesysteem is Sto-Ecoshapes momenteel één van de meest duurzame geveloplossingen in de markt. De productie van een buitengevelisolatiesysteem met Sto-Ecoshapes veroorzaakt 5 maal minder CO2-uitstoot dan een conventionele gevelopbouw en kost 3x minder energie. Daarmee sluit Sto-Ecoshapes naadloos aan op de wens om duurzaam en verantwoord te bouwen.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie