Houten draagvloeren worden stille ondervloeren met Unifloor

Unifloor levert diverse contact- en geluidreducerende producten.

Een groeiende markt binnen de bouwwereld is het renoveren van bestaande woningen. Eén van de grote problemen is de contactgeluidreductie op onder andere houten draagvloeren.

Om dit op te lossen wordt kan massa worden aangebracht. Dit hangt echter veelal samen met flinke opbouwhoogtes.

Jumpax® CP

Zeker bij het aanbrengen van prefab vloerverwarming is het noodzakelijk om dunne materialen te gebruiken. Unifloor speelt hierop in met de Jumpax® CP. Deze Cement-bonded Panel is ontwikkeld als universeel droogbouw dual ondervloersysteem voor toepassing als dekvloer op diverse constructieve ondergronden, zoals cementgebonden constructies, houtskeletbouw en droogbouw vloerverwarmingselementen.

 
Jumpax® CP is opgebouwd uit twee cement gebonden panelen van 6 millimeter dik. Beide panelen zijn voorzien van een interactieve lijm, wat schroeven dus overbodig maakt. De panelen zijn vrijwel ongevoelig voor vocht en zijn niet brandbaar, ze vallen dan ook in de brandklasse Bfl-s1 volgens de EN 13501.

Contact- en geluidreductie

De dekvloer is te combineren met verschillende onderlagen; bij meting op een houten draagvloerconstructie volgens de Europese norm ISO 10140-3: 2010 behaalt het verassend hoge resultaten op contact- en luchtgeluid.

 
Combinaties met de onderlagen GreenFloor, Uniboard, Parmafloor en EcoPearls zijn goede en milieuvriendelijke opties. De vloer en onderlagen worden getoond tijdens de Week van de Bouw in hal 7 stand E078.

GreenFloor®

GreenFloor® is een brandvertragende geluidreducerende onderlaag voor Jumpax® CP. De natuurlijke onderlaag is 3 millimeter dik en samengesteld uit zuiver natuurlijke wol. In combinatie met de Jumpax® CP van 11 dB ΔLn,A. (Ico = +7 dB) behaalt het een contactgeluidreductie op een geïsoleerde houten draagvloer (Ico = -4 dB). De onderlaag wordt geleverd in rollen van 25 vierkante meter.

Uniboard®

Uniboard® is een stabiele geluidreducerende onderlaag in combinatie met Jumpax® CP. Moeten er leidingen worden weggewerkt tot een maximum van 30 millimeter, dan kan deze ondervloer van 30 millimeter dik worden toegepast. Het product is samengesteld uit zuiver natuurlijk resthout van loof- en naaldbomen. Bovendien geeft deze onderlaag een hoge mate van thermische isolatie en een goede egalisatie van geringe oneffenheden in de afwerkvloer. Uniboard® behaalt een contactgeluidreductie op een geïsoleerde houten draagvloer (Ico = -4 dB) in combinatie met de Jumpax® CP van 12 dB ΔLn,A. (Ico = +8 dB).

Parmafloor®

Een stabiele geluidreducerende onderlaag voor Jumpax® CP is Parmafloor®. De onderlaag is 9 millimeter dik en samengesteld uit zuiver natuurlijk resthout van loof- en naaldbomen. Parmafloor® behaalt een contactgeluidreductie op een geïsoleerde houten draagvloer (Ico = -4 dB) in combinatie met de Jumpax® CP van 9 dB ΔLn,A. (Ico = +5 dB).

EcoPearls®

Egalisatiekorrels opgebouwd uit houtspaanders die zijn ommanteld met een cementlaag maken het mogelijk om holle ruimtes en hoogteverschillen in draagvloeren eenvoudig op te vullen. EcoPearls® heeft de voordelen van hout en tevens de eigenschappen van steen. Dit maakt het materiaal duurzaam en uniek. Het is mogelijk elke ongelijke ondergrond vanaf 1 tot 20 cm centimeter vlak te maken.

 
Op houten draagvloeren dragen EcoPearls® bij aan de contactgeluidreducerende eigenschappen van de totale opbouw. Op een geïsoleerde houten draagvloer (Ico = -4 dB) in combinatie met de Jumpax® CP (met 3 centimeter Ecopearls®) wordt een verbetering behaald van 14 dB ΔLn,A. (Ico = +10 dB).

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie