Innovatie in rietbranche heet Novariet

Polytech Kunststoffen introduceert onbrandbaar riet.

In de afgelopen decennia is er heel wat veranderd op de rietmarkt. De kwetsbaarheid van natuurriet op kritische dakhellingen is altijd al een uitdaging geweest voor rietdekkers en woningbezitters.

Brandgevaar, hoge onderhoudskosten en slijtage vormen de grootste problemen.

Toepasbaar op elke dakhelling

Na jaren van ontwikkeling en onderzoek komt producent Polytech Kunststoffen met een duurzame oplossing in de vorm van Novariet. Een rietsoort die onbrandbaar is, geen onderhoud kent en zeer ruim toepasbaar is in de bouw. Doordat het product geen water opneemt en mosgroei geen kans geeft, is het op elke dakhelling te monteren door de rietdekker.

Experience Center

Novariet zorgt voor een natuurlijke uitstraling van een rieten dak, maar biedt ook de voordelen van een moderne dakbedekking. De kunststof rietsoort Novariet is tot in perfectie doorontwikkeld en heeft een warme uitstraling net zoals ‘echt’ riet.

 
Beleef zelf de producteigenschappen en uitstraling van Novariet in het Experience Center of de modelwoning in Musselkanaal. Architecten en consumenten kunnen er alle ins en outs opdoen van dit duurzame rieten dak.

 
Rietdekkers hebben bovendien de mogelijkheid om een workshop te volgen in verband met de beste legtechnieken voor deze rietsoort.

Resultaat

Sinds de introductie op de markt is een divers pallet aan woningen verduurzaamd met een dak van Novariet. Woningbezitters prijzen de natuurlijke uitstraling van hun daken.

 
Diverse foto’s op www.novariet.nl geven deze resultaten weer.

 

« Nieuws overzicht