BIM voor Design & Build op BouwBeurs

KUBUS is promotor van OpenBIM en IFC workflow oplossingen.

KUBUS levert BIM voor de uitvoerende en ontwerpende bouw. Als exclusief distributeur van producten van Graphisoft en Gold Partner van Solibri Inc. binnen de Benelux is promoot KUBUS OpenBIM en IFC workflow oplossingen.

KUBUS ontwikkelt ook eigen software zoals Kubus Stabu (meest gebruikte bestekverwerker in Nederland), EcoQuaestor (ArchiCAD add-on voor eco-kosten en materiaal analyses uit BIM) en BIMcollab®, ’s werelds eerste cloud-gebaseerde BIM issue management oplossing waarmee de internationale top van bouwbedrijven wordt bereikt.

 
Voor toeleveranciers in de bouw ontwikkelt KUBUS, als officiële partner van BIMobject® binnen de Benelux, BIM objecten op maat die binnen een cloud omgeving gepubliceerd worden.

Tijdens de bouwbeurs 2015

Op de Bouwbeurs zal KUBUS de nieuwste ontwikkelingen rondom BIM presenteren, en haar eigen BIM oplossingen demonstreren. Enkele innovaties die aan bod komen zijn:

 
 
BIMcloud®

Een schaalbare client-server oplossing voor het hosten en bewerken van BIM in de cloud. BIMcloud is de enige oplossing waarbij Graphisoft ‘s gepatenteerde Delta technologie wordt gebruikt. Hierbij worden enkel kleine datapakketjes verstuurd waardoor de performance via een internet verbinding op peil blijft.

BIMcollab®

BIMcollab is een op BCF gebaseerd issue management systeem voor BIM in de cloud. Alle belangrijke BIM tools worden ondersteund met plug-ins of BCF files waardoor verschillen tussen BIM applicaties worden overbrugd. BIMcollab richt zich op de multidisciplinaire samenwerking tussen bedrijven in alle bouwprojecten. BIMcollab is ontworpen om issues te beheren tijdens de ontwerp- en bouwfase.

 
Erik Pijnenburg, algemeen directeur KUBUS: “Wij vinden dat in bestaande issue trackers belangrijke aspecten ontbreken die voor een betrouwbare en soepele BIM workflow kunnen zorgen. En we denken dat veel bedrijven hier tegenaan lopen. Daarom hebben we een eenvoudige maar krachtige issue management tool gebouwd, speciaal voor gebruik in BIM projecten. Maar het belangrijkste is dat de juiste informatie altijd voor handen is wanneer je het nodig hebt: direct vanuit een modelchecker of BIM applicatie.”

BIMobject.com

Binnen deze cloud gebaseerde portal ontwikkelt, publiceert en onderhoudt KUBUS BIM objecten voor leveranciers en fabrikanten van bouw- en interieurproducten. Alle objecten binnen deze portal zijn gelijk aan het fysieke product en gratis te downloaden door gebruikers van BIM applicaties. Dankzij uitgebreide analysetools kunnen leveranciers en fabrikanten snel inspelen op de vraag vanuit de markt.

ArchiCAD

De nieuwste ArchiCAD, versie 18, is met afstand de beste OpenBIM modelleersoftware is op het gebied van visualisatie, documentatie, uitwisseling en samenwerking. Het biedt een unieke 'high-performance' BIM workflow waardoor modelleren en documenteren van gebouwen vereenvoudigd wordt. Zelfs wanneer het model een hoge mate van detail bevat. Deze workflow zorgt ervoor dat het model 'live' gekoppeld blijft aan de documentatie tot het einde van het project. Het is werken mét en áán toegankelijke en data-rijke modellen waar alle informatie voor een groot aantal bouwdisciplines inzit.

Solibri

Solibri Model Checker is een onmisbare tool in ieder BIM-proces. Het geeft inzicht in de kwaliteit van je model én legt issues tot in detail bloot. Spoor kostbare fouten op vóórdat ze zijn gemaakt. Dat is de grote kracht van Solibri Model Checker.

 
Het werkt even simpel als doeltreffend: je bouwt het complete gebouw eerst virtueel voordat je het in beton, staal en hout uitvoert. Solibri 9.5 is de nieuwe versie en biedt een directe koppeling met BIMcollab®.

 
Publiceer en deel gevonden issues snel in de cloud. Issues in BIMcollab zijn via elke browser op elk soort device te raadplegen. De add-ons in ArchiCAD, Revit en simplebim maken issues direct zichtbaar in BIM modelleer software waardoor deze eenvoudig op te sporen en op te lossen zijn.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie