Uniek geventileerd tegelsysteem voor gevels maakt einde aan vochtproblemen

PCI tegellijmsystemen ontwikkelt vochtregulerend en ontkoppelend systeem voor buitengevels.

Bij tegelen op gevels leverde vochtophoping tot nu toe problemen op. Gutjahr (CeraVent), PCI tegellijmsystemen en Agrob Buchtal hebben gezamenlijk een vochtregulerend en ontkoppelend systeem voor buitengevels ontwikkeId.

Dit maakt het mogelijk dat vocht achter de tegels kan ontwijken. De geventileerde tegelafwerking is mooi, slijtvast en kan eenvoudig worden schoongehouden.

CeraVent

In Nederland is het systeem met de mortels van PCI eind 2014 voor de eerste keer op grote schaal toegepast in 5 flats in Naaldwijk. PCI Fassadenkleber, PCI Fassadenspachtel en PCI Fassadenfug in combinatie met het ventilerings- en ontkoppelingssysteem CeraVent van Gutjahr vormden de basis voor het tegelwerk met een oppervlak van 480 m2.

 
De Gutjahr-matten werden gelijmd en vervolgens met pluggen in de ondergrond verankerd. Nadat de spachtellaag was aangebracht kon het tegelwerk beginnen. De werkzaamheden worden in februari 2015 afgerond.

Projecten

PCI tegellijmsystemen houdt zich intensief bezig met projecten voor gevels, renovaties door woningbouwcorporaties en zwembaden. Recente voorbeelden zijn het Noorderparkbad in Amsterdam, Steinerbos in Stein, De Waterkanten in Lisse en De Stienen Flier in Joure.

 
De toe te passen systemen omvatten op elkaar afgestemde producten die in combinatie zijn getest. Specialisten adviseren, begeleiden het project, geven technische ondersteuning en verzorgen trainingen voor de tegelzetters.

Als aan alle voorwaarden is voldaan, verstrekt het bedrijf een projectgarantie van 10 jaar.

 
Meer over geventileerd lijmsysteem voor gevels

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie