Advies op maat voor gezonder werk

Goed bezig. Nú voor later!

Voor een positief bedrijfsresultaat zijn productiesnelheid, bouwvolume en kostenbeheersing essentiële onderdelen. Maar ook de gezondheid van werknemers speelt een belangrijke rol.

Op de Arbouw-stand A066, hal 12 krijgt u als werkgever een persoonlijk advies op maat om de arbeidsomstandigheden van uw personeel te verbeteren. Ook de werknemer die het werk in goede gezondheid wil blijven verrichten, kan hier zijn voordeel doen.

Langer gezond

Met het verhogen van de pensioenleeftijd en het groeiende aantal oudere werknemers in de bouwnijverheid, neemt ook het belang van goede arbeidsomstandigheden toe. Arborisico’s als stof, lawaai, werkstress en gevaarlijke stoffen kunnen namelijk al snel leiden tot verzuim, langdurige uitval en zelfs arbeidsongeschiktheid.

 
Om werknemers langer gezond aan de slag, ofwel duurzaam inzetbaar te houden, zullen werkgevers en werknemers veel aandacht moeten hebben voor dit soort risico’s. Bij Arbouw kunt u terecht voor advies op maat, waarbij ook het verberen van de leefstijl, deelname aan loopbaantrajecten en het voeren van functioneringsgesprekken aan bod komen.

Goed bezig

De Goed Bezig Krant van Arbouw voor bouwpersoneel is bij de stand te verkrijgen. De krant is onderdeel van de campagne ‘Goed bezig. Nú voor later!’ en biedt de lezer tips en trucs om het werk langer in goede gezondheid te kunnen blijven doen. Op de website www.arbouw.nl/goedbezig is bovendien een online test te vinden om uw inzetbaarheid te meten. Bij (beginnende) gezondheidsklachten, kan Arbouw u adviseren over de mogelijke oplossing.

Werkdrukvoorziening voor UTA-personeel

Langdurige stress kan leiden tot allerlei klachten. Uit de resultaten van de medische keuringen (PAGO’s) blijkt dat werkstress vooral voorkomt onder UTA-personeel. Deze werknemers kunnen op grond van de CAO Bouwnijverheid kosteloos en anoniem worden begeleid door een coach.

 
Tijdens de begeleiding leert de deelnemer signalen van stress herkennen en het werk beter managen. Om werknemers en werkgevers met de voorziening bekend te maken, heeft Arbouw de website www.stressuitdebouw.nl ontwikkeld.

 
Op de stand van Arbouw kan een online stresstest worden gedaan. Informatie naar de mogelijkheden voor deelname aan de voorziening is hier ook te verkrijgen.

Altijd de juiste handschoenen

Veel werknemers in de bouwnijverheid kampen met huidproblemen. Om tot de juiste keuze handschoenen te komen heeft Arbouw de handschoenenwijzer.nl ontwikkeld. Door het type werkzaamheden en materialen in te voeren, geeft de keuzewijzer een passend handschoenadvies. Op de stand van Arbouw kan de keuzewijzer worden uitgeprobeerd. Bovendien kunnen diverse brochures, arbo-instrumenten en kant-en-klaar materiaal voor een geslaagde toolboxmeeting via www.arbouw.nl worden gedownload.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie