Samsung Eco Heating System is duurzame vervanger CV-installatie

Aandacht voor wooncomfort blijft noodzakelijk ondanks aangescherpte energieprestatie-eisen.

Vanaf 2015 staat de bouwsector voor een pittige uitdaging. De aangescherpte energieprestatie-eisen met een EPC-waarde van 0.4 voor de woningbouw, maken een drastisch terugdringen van energieverbruik en CO2-uitstoot noodzakelijk.

Misschien de belangrijkste vraag hierbij is hoe de kwaliteit van het binnenmilieu op peil kan blijven.

Aandacht voor comfort

Nieuwe eisen vragen om innovatieve oplossingen met aandacht voor comfort. Eén van deze oplossingen is Samsung Eco Heating System, een 5 in 1 warmtepomp met extreem hoog rendement, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen.

 
Volgens Ambrava Klimaatbeheersing is Samsung Eco Heating System dé duurzame vervanger voor de CV installatie. Om de nieuwe EPC-waarde te kunnen halen is toepassing van warmtepompen noodzakelijk. Met de huidige technieken moet er heel veel isolatie en warmteterugwinning plaatsvinden, wil men de nieuwe waarde halen. Dat wordt heel lastig met een CV installatie.

Hernieuwbare energie

Het Samsung Eco Heating System is een compleet klimaatbeheersysteem dat geen gas gebruikt, maar voornamelijk draait op hernieuwbare energie. De unieke technologie maakt het mogelijk dat het systeem tegelijkertijd in lucht/water en lucht/lucht modus werkt. Het systeem gebruikt energie uit de buitenlucht om de woning met lage temperatuurradiatoren of vloerverwarming te verwarmen en om sanitair water tot 55 °C te produceren. Met de geïntegreerde airconditioningsinstallatie is daarbij een efficiënte verwarming en/of koeling via de lucht mogelijk.

 
Deze combinatie levert aanzienlijke kostenbesparingen op terwijl het comfort er zelfs op vooruit gaat: een rendement van 400% is geen uitzondering.

Voor iedere situatie een passende oplossing

Samsung Eco Heating System is flexibel. Is de infrastructuur van een huis er niet op is ingericht om via water warmte af te geven, dan kan dat ook via de lucht of een combinatie van beiden. Het systeem neemt verder weinig ruimte in beslag en kan het vrij eenvoudig met allerlei andere systemen worden uitgebreid of gecombineerd; bijv. met een back-up boiler of zonnepanelen.

 
Bovendien is het systeem betaalbaar. De investering is relatief gering en kan door het hoge rendement –afhankelijk van de gebruiker – al in 8 jaar zijn terugverdiend.

Ambrava

Ambrava is voortdurend op zoek naar economische, ecologische en comfortabele oplossingen voor elk gebruikersprofiel. Met dit systeem levert het bedrijf een enorme bijdrage aan de verlaging van de EPC-waarde voor elk object. Van woningen tot bedrijfspanden, winkels, kantoren tot gezondheidscentra. Voor iedere situatie is er een goede oplossing.

 
Het Samsung systeem is gecertificeerd conform de NEN 14511 en voldoet aan de eisen die gesteld zijn in de nieuwe NEN 7120.

 
Bezoek Samsung klimaatbeheersing / Ambrava B.V. in hal

09, stand B081.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie