Wienerberger ontvangt DUBOkeur voor alle keramische dakpannen

Compleet assortiment keramische dakpannen nu meest milieuvriendelijk.

Wienerberger heeft als eerste fabrikant DUBOkeur behaald op het complete Nederlandse assortiment keramische dakpannen. Onlangs reikte het NIBE de bijbehorende certificaten uit aan algemeen directeur Bert Jan Koekoek.

 
Met het DUBO milieukeurmerk kan Wienerberger aantonen dat de keramische dakpannen Modula, VHV rode scherf, VHV gesmoord, Alegra 10, Alegra 12, Datura, Madura, OVH rode scherf, OVH gesmoord, Sinus en Sinus gesmoord tot de meest milieuvriendelijke producten in hun toepassing behoren.

Keramische duurzame cirkel

Keramiek, waaronder ook de keramische dakpan, is een intrinsiek duurzaam bouwmateriaal. Wienerberger is gepast trots op haar lange historie in duurzaam ondernemen. Het past bij onze natuurproducten met lange levensduur en het geeft ons bestaansrecht. Vanuit een ethische grondhouding op slimme maatschappelijke wijze waarde toevoegen aan keramische bouwmaterialen. We zijn samen verantwoordelijk.

 
Duurzaamheid is vooral gewoon doen. Het verkrijgen van DUBOkeur voor alle keramische dakpannen bewijst dat duurzaamheid bij Wienerberger geen loze kreet is.

 
Meer concrete voorbeelden en duurzame initiatieven hoe Wienerberger de duurzame keramische cirkel in beweging brengt, zijn samengebracht op www.wienerberger.nl/duurzaamheid.

Meest milieuvriendelijke keuze

DUBOkeur is een milieukeurmerk van NIBE (Ned. Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie). NIBE doet wetenschappelijk onafhankelijk onderzoek naar duurzame bouwproducten.

 
Doel van het DUBOkeur is om aan te tonen dat het bouwproduct in zijn toepassing de beste keuze is als het gaat om milieu en gezondheid. Producten met een DUBOkeur kunnen zich onderscheiden van vergelijkbare producten op het gebied van duurzaamheid. NIBE voert hiervoor een levenscyclusanalyse (LCA) uit van het product waarmee de milieu-impact wordt bepaald.

 
Vervolgens wordt het getoetste product vergeleken met de milieu-impact van soortgelijke producten. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor certificering. Het NIBE heeft van meer dan 1.000 producten de milieu-impact bepaald, alle milieuclassificaties zijn terug te vinden op www.nibe.info.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie