Ongestoord concertbezoek TivoliVredenburg dankzij deuren Merford

Geluidsisolerende deuren voorkomen geluidsoverlast onderlinge zalen.

Het nieuwe TivoliVredenburg beschikt over 5 zalen en brengt dan ook een breed spectrum aan muziekstijlen samen die iedere concertganger tevreden zal stellen.

Merford adviseerde over de toe te passen deuren en leverde geluidsisolerende deuren die geluidsoverlast tussen de zalen onderling voorkomen.

Kenmerkende muziekzaal in nieuw jasje

In 2012 werd gestart met de bouw van TivoliVredenburg met behoud van de originele Vredenburgzaal. Na de oplevering (april 2014) beschikt TivoliVredenburg over 5 zalen in plaats van één. Hoe mooi het gebouw ook, niets is zo vervelend als een lage basdreun tijdens bijv. een klassiek pianoconcert. Toch moeten de 5 zalen van het gebouw gelijktijdig gevuld kunnen zijn.

 
Merford kreeg de uitdaging deuren te leveren die het geluid drastisch reduceren in de naastliggende ruimten en bovendien goede brandwerend zijn. Merford gaf advies op het gebied van geluidsisolerende deuren in combinatie met brandwering, vluchtdeuren en ventilatie. De productie en montage van de deuren en roosters verzorgde Merford in samenspraak met de architect en aannemer.

Geluidsisolatie en brandwering met maatwerk

Voor de cross-over-, pop- en jazz-zaal zijn MD55-deuren toegepast in zowel enkel- als dubbelvleugelige uitvoeringen, waarvan enkele met anti-paniekfunctie zijn uitgevoerd conform eis NEN-EN1125.

 
De brandwerende uitvoeringen (WBDBO 60 en 30 minuten) zijn uitgevoerd met glijarm-deurdrangers gecombineerd met geïntegreerde sluitvolgorderegelaars om de zelfsluitendheid bij eventuele calamiteiten te garanderen. Om het midden- en hoogfrequente geluid ‘binnenshuis’ te houden in de gerenoveerde symfoniezaal, is gekozen voor deurtype MN53.

 
Deze deur beschikt over uitstekende geluidisolatie, o.a. dankzij de uitgekiende dubbele kierafdichting. Enkele deuren beschikken over volautomatische deurdraai-aandrijving voor rolstoelgebruikers.

 
Ook de deuren van de transformatorruimte zijn door Merford geleverd. De noodstroomaggregaat is voorzien van een roosterpui van het fabricaat Duco, type Solid W50Z. Dit modulaire aluminium lamellenwandsysteem is strak vormgegeven door Z-lamellen die rechtstreeks op het draagprofiel geklikt worden met Duco’s gepatenteerde ‘Direct Clip’ systeem. Het sterke lamellensysteem heeft een minimale draagstructuur nodig en is tevens vandalismeveilig.

 
Meer geluidwerende deuren

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie