Bamboe Façadesysteem is het alternatief voor tropisch hardhout

Innovatieve en duurzame toepassing van bamboe in gevelsysteem.

Het DERAKO MOSO Façadesysteem is het resultaat van de strategische samenwerking tussen Derako International en MOSO International.

MOSO is marktleider in de creatie van innovatieve en duurzame bamboe producten en DERAKO is vooruitstrevend in de ontwikkeling, toepassing en vervaardiging van massief houten plafond-, wand- en Façadesystemen.

 
Door toepassing van MOSO Bamboo X-treme binnen het DERAKO Façadesysteem is het nu ook mogelijk bamboe te verwerken zonder (voor)boren, schroeven of nagelen. Het DERAKO MOSO Façadesysteem voorkomt een gevel met lelijke beschadigingen en corrosiestrepen. Het systeem is volledig demontabel, eenvoudig te monteren en door modulaire aanlevering zeer geschikt voor prefab bouwen.

 
Duurzaam alternatief

Bamboo X-treme voldoet aan de maatschappelijke duurzaamheidswens. Hoewel massief bamboe, toegepast als gevelbekleding, officieel geen hardhout is, kan het door speciale behandeling wel de uitstraling en eigenschappen van hardhout krijgen; een duurzaam en ecologisch alternatief voor het steeds schaarser wordende tropisch hardhout.

 
Dankzij een uniek gepatenteerd proces hebben de in de bamboe façade toegepaste lamellen een hardheid, stabiliteit en duurzaamheid die superieur is aan de beste tropische hardhout soorten.

 
Credits

De toepassing van de Derako MOSO bamboe façade draagt bij aan het verkrijgen van meerdere credits in het LEED en BREEAM programma. Dit zijn wereldwijd de belangrijkste green building certificeringsprogramma’s en worden vanuit het duurzaam denken in de ontwikkeling van veel nieuwe gebouwen toegepast.

 
Advies

Elk project verdient zijn eigen uitstraling. Uw creativiteit is onze leidraad. Derako kan u gedegen adviezen en project support aanbieden.

 
Voor meer informatie download de productbrochure.  
www.derako.com

« Nieuws overzicht